Skön dag..

Idag var jag uppe tidigt, satt vid datorn, tog det lugnt.
Mamma kom lagom till lunch, MED lunch som vi avnjöt framför VM.
Är ju inte förtjust i sport- men just VM har varit lite skoj att kolla på!

Sedan åkte vi ochbytte ett par vita gardiner jag köpt till ett par lika dana fast svarta- och oj vad mycket bättre det blev!
Vår köksdel är så ljus ändå, så det funkade finfint!

Sedan köpte jag ett tyg som var snyggt mot fondväggen vid bardisken, så att jag har gardiner att byta med. Så behöver man inte känna sig stressad att sy heller ;-)

Städning, tvätt och sånt en stund hanns med.

Sedan har jag haft en kompis på besök, hon var lite scrapsugen så hon har botaniserat bland mina scrapgrejor och shoppat lite, såklart tjejen ska scrappa!!

Efter det, middag, lite TV och glass , och nu lite surf innan nattningen!

Hej svejs!

Bullar del 2, Nyår och björnbärspaj

Så här blev sidan 2 på bulltemat, samma papper och bara lite stämplat & brads:

image359

Sedan gjorde jag en snabb tolkning till Swe Scrapbooks skiss medan E kollade på fotboll, och till min stora förvåning kom den med på bloggen:
image360
****************************************************************************************************

Annars har helgen varit lugn, var på Ikea i fredags, fick inhandlat en massa gardinstänger, ett skötbord & spjälskydd  till den kommande familjemedlemmen, sänglampor etc.
Avnjöt några härliga soltimmar på mammas altan innan jag åkte hem igen. Lite björnbärsplockning ägnade vi en stund åt, fast nu börjar det ta på bärtillgången.
Lördagen var ganskas stillsam, handlat mat på ett överbefolkat Henån- det var Öppna Varv på Orust denna helg, och sedan bjöd vi Mamma & Anders och Emils bror på middag.  Alltid mysigt med lite folk i huset!
Till dessert blev det Björnbärspaj med vaniljglass, yummy!
image361

Nu ska jag fixa & dona lite, och kanske ta tag i gardinsömnad!
Ha det gott!

Extrautmaning #5

på "Ett litet ord" var att använda ordet MONTERA. Så här blev lo:n:
image357

image358

Fick kommentar från husbyggaren om just ordvalet att "montera" =) Men men det var vad jag kom på just då!
God natt!

Bullar

Så, nu har jag surfat bort ett par timmar - konstigt vad tiden går fort bakom skärmen!
Tänkte se om jag kan ta tag i några kort innan jag ska börja med maten ( om 20 min...).

Här är en bull-LO som jag gjorde igår efter skiss #5 på Scraputmaningen.

image356
Papper: Bazzill white och Aztek,  Crate Crush- Coral (storprickigt), samt Crate Baby Bee- Little One (småprickigt). Clearstamps Autumn Leaves " Elegant Flourishes" Detta finns i Collage Shop.  Anteckningsstämpeln kommer från Easer. QK Revolution Abigail till Bullar, och Studio till Nybakta. I övrigt chalk och magnetstämplar Rummage.

Eftersom det finns ett par bullfoton till kommer det en "kompis", en sida 2 så småningom.

Ha det gott tjejer, och tack för era kommentarer här i bloggen! Så roligt att "höra av er"!  

Bebiskläder och foamstamps

Det är så roligt med internet, all information man kan få på ett enkelt sätt. Men inte bara det- inspiration också! Även om man allt som oftast blir sittandes framför skärmen istället för att egentligen skapa något..
*Känns det igen??!*

I vilket fall som helst blev jag i början av sommaren inspirerad av Lindzi och hennes fina tryck på bodies,  kläder och örngott, och tänkte att det måste jag prova!
Fick till slut inhandlat textilfärg på Panduro, lite svart & en tub med vitt som jag tänkte "skugga" med.

Använde "Philadelphia" Foam Stamps

                  samt Valentine Foam Stamps  .

Eftersom jag hade det liiite rörigt bland foamisarna just då, var jag lite begränsad i bokstavsvalet, men  till slut blev
det så här: Gjorde en till kompisens lilla Thelma också, en rödrandig med hennes namn & några swirlar.
image355 
Mitt resultat är inte i klass med Lindzis, jag är slarvig ooch hade några smärre missöden på vägen:

Stod obekvämt, fick färg på fingrarna och råkade kladda av det på kläderna, råkade tappa foamstampsen osv. Det värsta var när jag skulle dutta med vitfärgen direkt från tuben- den hade en ritspets- och råkade hålla tuben över plaggen och tryckte, och tryckte. Inget hände.... Precis som med en ketchupflaska är det allt eller inget som ni vet...

Vips var det vit färg över hela den vita bodien som tur var, på skrivbordet, mig, golvet och tapeten i andra ändan av rummet.... Ooops!! Tur att jag var själv då, för ramsan jag rabblade var inte såå vacker!

Så några tips:
* Ha inte för bråttom & slarva!
* Foam brush eller stöppelsvamp är jättebra att kleta på färgen med,  ta lagom mycket, så att det inte droppar.
* Får du färg på fingrarna- ta bort det bums!
* Se till att ha en bra, spetsig pensel som gör som du vill, när du ska fylla i färg på motivet. 
 ( ha de min pensel funkat som den skulle hade jag haft mer vit färg i tuben om man säger så...)
* Låt torka & fixera med strykjärn på avigsidan!   Fungerar i tvättmaskin, vräng plagget och kör i 40 grader ( stod det på min färg.)

Jätteskoj, och lite personligt! Dessutom uppskattad present!  


Maguppdatering!

Tänk att nu återstår bara 12 dagar till beräknat bebisdatum! Självklart hoppas vi ju på att det inte blir såå många fler dagar iallafall, men det viktiga är ju att allt går bra! Är så nyfiken på vem som finns därinne!
Här kommer en liten jämförelse, samma kläder fast 3 månader emellan bilderna togs, exakt på dagen:
( strunta gärna i det piffiga huvudet som sitter på denna kropp;-)

 
 

Oj, inte så bra kvalitet på bilderna, det var mörkt igår kväll, och hon på bilden var lite trött... Men man får ett hum iallafall! Idag är det dags för koll hos BM igen, jag hoppas att allt är bra, full fart "därinne" är det iaf. Järnvärdet är nog inte på topp, men jag "vågar" inte ta ännu en tablett idag, den första kom upp tillsammans med frukosten innan den knappt hunnit ner..  Jaja, snart är det förhoppningsvis klart!
Tjing-tjing!

Extrautmaning #4 - Ett litet ord

Var "tvungen" att vara med på denna utmaning hos "Ett litet ord". Det blev några rader till bebisen:
image345

Godkväll =)

Fyllningsarbete, fest," Fika" och fyllningsbortfall..

Igår var det full fart runt huset här hemma, utfyllnad bakom garage, på blivande gräsmatta och runt huset sysselsatte E & hans bror och en grävmaskinist hela dagen. De små fruktträden E fick när han fyllde utgjorde lite slalomhinder för både grävare & traktor, men klarade sig utan skador.

Besökare kom med fika mitt på dagen, trevligt avbrott.

Kl. 16 åkte jag till Henån för att träffa Bettan och gå på fest. Ett kompisgäng bbörjade förra sommaren att samla ihop "alla de känner" , för gemensamt fest/ kräftskiva. Trevligt initiativ! Ofta ser man vissa bara på denna tillställning... Jag stannade dock bara i 4 timmar, när man inte festar blir man lite seg!, sedan drog jag & B oss hemåt för att äta och se på film. Väl hemma hade E & hans bror plockat en massa björnbär som vi avnjöt med glass. Mums! 
Sedan såg vi " Blood Diamond", jättebra film, som gav åtminstone mig ångest när man ser hur folk beter sig mot varandra...

Idag har jag bara tagit det lugnt, tillbringat en del timmar framför datorn, med uppdateringar och annat skoj, sorterat lite scrapgrejor och scrappat en sida från en fikastund på kiosken i Slussen. 
 image344
Fotografiet är utskrivet på strukturerad Bazzill och därför lite grynigt i scanningen. De mönstrade papprena till hör en gammal kollektion från Cherry Arte. Lite vita rub-ons, Mini-Marks från American Crafts, brads också från AC, blomma Prima, Anteckningstämpeln kommer från Easer. Abigail till QK Revolution.

Vad det gäller min rotfyllning som gjordes i fredags, är det ju en väldans tur att jag ska dit och göra lagningen nu i veckan- det har skett ett stort fyllningsbortfall.... Det "han" fyllde med är redan söndertuggat o borta ( råkade äta ett gäng vingummin, och det knastrade rejält, och vips kunde man plocka bort en rätt stor del av det tanden fyllts upp med =/ ... Tröttsamt!

Näpp nu ska jag se om jag kan hitta några roliga foton att scrappa!  Må gott =)

Fredag kväll

Morgonen började sådär- tandläkarbesök återigen för att fortsätta rotfyllning... Usch! Nåja det gick ganska bra, och slutligen ska jag dit på onsdag morgon och laga klart tanden. Och är då 4000 fattigare =(  Många papper kunde det blitt va?!

Besökte Bettan, J & Thelma för en förmiddagssnackis över en kopp kaffe, mysigt!

Fortsatte besöksrundan hos Farmor, med prat , tunnbröd och så.

Fick "roligt" besked ang. bilen- nytt avgassystem kostar 6000:-, då får jag ändå mekarbrors rabatt och hans hjälp..
Ännu mer papper som går upp i rök ! Men, men utan fungerande bil på landet är man ganska hjälplös!

Sedan var jag hemma och åt lunch med E, vilade på soffan, åkte och handlade, åt en pizza som E´s bror kom med, och nu har jag scrappat  första sidan på vårt hus! Bilden är faktiskt riktigt mysig i verkligheten, men nu råkade jag kladda chalk och lim på den,  och scannat är ju inte lika bra kvalitet på men ändå!
image343

Alla Papprena från Crate´s Crush-kollektion, samt Bazzill Scalloped i brunt.
Lite QK: Paige mini, REV Finale samt nameplate, lite häftapparat, prima och band.

Sov gott och hoppas ni får en trevlig helg!!


 


Björnbärssylt, ösregn & målarfärg =)

Vi gillar vår tomt med lite berg skarpt.
Häromkvällen gick vi en runda på 50 min, alldeles runt huset och fyllde 3 bigpack-lådor, drygt 5 L med björnbär!
Sedan var vi tvungna att sluta för mörkret gjorde det svårt att urskilja bären.

I morse kokade jag sylt på merparten av bären, blev 3 L iallafall, sedan var syltsockret slut, så jag ska skaffa mer sedan. Passar ju bra eftersom det ösregnar ute... Höstigt känns det...


Målning av huset står ju också på "Att Göra-listan". E har grundat hattprofilen, samt målade den och foder runt fönstren på högra gaveln igår. Vad tror ni om färgen? Ganska mild, fast den bryter ändå! Vi gillar den och den passar fint in bland berg och enar tror vi!
image342
Underdelen av huset har ännu omålade foder.
Nu ska jag hälla sylt på burkar och åka till Stenungsund!
Ha det gott i regnet!

Ett litet Ord # 4- Tänk

En utmaningslayout har det blivit idag:
image339
Till Utmaningsord nr #4.
Svindlande tanke som snart blir sanning! =)

Slö scrapp-dag =)

Vi var på Kräftskiva hos ett par vänner i går kväll, satt ute och pratade, åt skaldjur och mös.
Idag har jag varit lite trött, vilat på soffan i ett par omgångar, mellan lunchfixning, tvättvikning och scrapstunder! 
Härligt att få röra till bland papper & pinaler! Blev lite scrappat om djur runt mig: 
 image336
image338


Noterade just att bägge går i brunt, grönt, blått & vitt! Så kan det gå utan att man tänker på det =)

Nu är det dags att åka och handla lite,sedan ska jag kika på när Emil spelar fotbollsmatch med " P35", hoppas att det inte börjar regna!
Ha en skön söndagkväll!

Scrappat om kärlek..

image335
En liten sida på älsklingen o mig har det blitt på sista tiden. Dold journaling passade bra eftersom det var så mycket mönster på pappret =)
Nu ska jag göra klart en dubbel på Selma och röja scraprum!

Bullbak, fotbad, båttur och lugna puckar =)**Uppsats**

Underligt hur tiden bara ramlar på.... Man hinner inte "ha helg" innan det plötsligt är torsdag kväll igen, snart ny helg!  Här har det ideligen vart saker på gång, stora som små. Mitt pysselrum är eftersatt och rörigt, och knappt att man hunnit ta i scrapsakerna ens. Fast det kommer väl =)

Förra veckan hade vi australienbesök för andra gången på kort tid, och hade 4 gäster i några dagar- trevligt- då ser man sin närmiljö med andra ögon! Det blev lite loppisar, god restaurangmat och lite "Barnaby" i filmsoffan.

Senare under veckan var vi ute på en guidad svamptur  med Emils morbror runt knutarna här. Ett par timmar i skog & mark- och så hade jag med mina "nätta" 15 extrakilon ont i kroppen i två dagar- men OJ vilka goda kantarellsmörgåsar vi åt den kvällen!!  Emil hittade en Stoor kantarell- lade lite fotofix bredvid så att åtminstone en scrappare kan relatera till storleken någorlunda =)  Sedan följer en bild på vårt ställe från andra sidan fälten.
   

Fredag morgon bar det av till Stockholm och 40-års fest för E´s syrra. Trevlig tillställning, god mat & allt sånt. Men man blir onekligen lite off när man inte kan sippa på ett glas vin ens ;-)
Söndag kväll var vi tillbaka hemma igen, alltid skönt det med!

På måndagen tog jag en sväng till jobbet för att tala med en kollega, skoj! Känns riktigt konstigt att man inte varit där på riktigt de senaste 5 veckorna.. men stället finns ju kvar!

Tisdagen var underbar!! Var med ett par kompisar ute med båten, vilket resulterade i årets första (!) dopp, härliga timmar på solvarma klippor och smaskens grillat! Smidig som en flodhäst var jag ;-)
  
En sån dag är verkligen en lisa för själen!

Igår var diverse fix, tandläkarbesök - påbörjades 29/3 och har strulat sedan dess- avslutas förhoppningsvis nästa fredag, och jag blir 4 tusingar fattigare... Fortsatte med besök hos BM, allt verkar bra och bebisenföljer kurvan fint. Tänk att det bara är ca 3 veckor kvar!! *Längtar* Sedan var det besök här hemma, och en lugn kväll framför tv:n, med fötterna högt.

Idag har jag bakat en massa kanelbullar, huset luktar härligt  av nybakt! En stunds njutning med kaffe, bulle och tidning blev det =)
    

Resten av dagen tillbringade jag med att hälsa på Bettan och lilla Thelma, som blev 5 månader häromdagen, det har gått så fort! Hon är en söt, och bestämd tjej, med underbart leende och knubbiga ben! Idag fastställde jag att mina ben, som samlat väldigt mycket vätska den senaste veckan, var ohyggligt lika Thelmas... Sött på henne, men INTE på mig!! ( o inte speciellt skönt heller...)

Sedan satte jag mig vid vår sjöbod och svalkade mig under en kvällstimma, härligt.. Lite stygga moln kom på besök en stund, och regnbågen med, annars höll det sig fint!
  

Nu är det dags att hoppas in i duschen och vänta in Emil, som förhoppningsvis har fått napp på fisketuren, så man kan få lite nystekt fisk!

Om n





Nya dies är skoj =)

Idag kom det hem lite nya QuicKutzdies, ett blomset till squeezen och 6 olika till Revvan.
Har inte hunnit stansa nåt ännu, men kanske imorgon?

Imorgon kommer nog Abigailalfa till Rev, har använt Finale otroligt lite, men hoppas bättra mig!

RSS 2.0