VÅR UTE!

Visst är det underbart ut ( och här sitter jag vid datorn.. Hihi) !!
Var ute och försökte ta lite vårfoton i morse, men då la kameran av, så nu sitter batterierna på laddning ifall det blir ett nytt försök lite senare.
Snödroppar fanns det ett par stycken i trädgården, och det knoppas på några träd. Solen skiner, men det blåser ju kallt!
 fr?snowdrops2snowdrops

Nu ska jag ner i källaren och packa en massa ordrar, fixa in en ny tvätt i maskinen och sedan ska det sorteras papper igen.. Får se om man kan hinna med en tur bort till Emil i huset- han meckar med bänkskivorna idag, ska bli skoj att se hur det blir när de kommit på!  En skön promenad hade man behövt också!
Ikväll är det ju hockey, ska se om jag kan få scrappat lite då, hämtade ett alfabet till Revolution igår, vill ju testa det lite!
image285
image286

Lite gammeldags  romantiskt nästan. Får se hur det blir!

Tänk att det är ljust en hel timma längre ikväll!! Underbart, nu komemr det ju att vara ljust när jag kommer hem från jobbet i fortsättningen! Sååå härligt!

Ha det gott, hoppas ni njuter utomhus nu!
*Söndagskram*  =)

En liten burk..

På scrapkursen på Vuxenskolan blev det en liten burk förra veckan. Bilden blev oskarp men
det får bli så i detta lilla miniinlägg- nu ska jag ILA till JOBBET!!

Ha det bra!!

Utmaningen häromsistens ;-)

Blev ju utmanad på flera håll, Malin F  och Elisabeth P stod för detta. Man ska alltså berätta sex  "tokigheter" om sig själv, och utmana nya personer. Nu har det ju tagit lite tid för mig att ta tag i detta, men bättre sent än aldrig!

* Jag ÄLSKAR verkligen  att läsa tidningar! Magazin, faktatidningar, dagstidningar,  you name it. Annonser, nyfödda, roliga reportage och övrigt, det enda jag inte läser är Sporten, den delen av tidningen kan fara... Förstås är lyxiga färgtidningar med härliga bilder det roligaste. Innan jag började scrappa på riktigt klippte jag ur en massa härliga bilder, citat och sånt och dekorerade min skolkalendrar med. De är roliga att titta i nu =) ! Mina tidningssamlingar  har vart mycket stora, men jag har tvingat mig att kaste de flesta i sambannd med flyttar. Och ärligt- hur ofta läser man dem igen? Enda undantaget är ett gäng inredningstidningar och scrapbooktidningar med några år på nacken. Scraptidningarna är faktiskt skoj att titta i igen- för OJ vad trenderna ändrat sig sedan 2003 tex!


* Småkryp skrämemr mig nåt fruktansvärt. Deras surrande, krypande och kittlande hemska kroppar ger mig gåshud och framkallar spasmer och skrik kan jag lova. Sommartid är det jobbigt att ligga vid stranden eller sitta ute- just för att "alla kryp" ska på MIG och skrämma vettet ur mig (och de runt i kring med...)
När jag var liten greps mamma, farmor och de vuxna runt mig av panik mer än än gång när de hörde mina angestfyllda skrik...  Att man fått lite getingstick, en hel svärm jordgetingar som anföll under en ridtur, och killar som skrämde en för kryp redan i unga år har ju hjälpt till. Senast i somras blev jag attackerad av en "hukande" geting som gömde sig bakom fåtöljen i vardagsrummet- när jag helt fredligt reste mig för att hämta en scrapattiralj. Huga!


* Posten, har förgyllt min dag sedan jag var liten. ( även om det oftast är räkningar numera..) På den tiden hade man mycket brevvänner, och höll på med FB´S, Slam och annat, och mycket post ramlade in. Min äldsta brevvän bor i Ryssland, och vi har hörts sedan 1990-1991 typ- även om det varit ett uppehåll på x antal år. Sedan hittade hon mig på nättet och nu mejlar vi ibland.
Roligaste postminnet var kanske -92 då jag, mamma mfl var i Danmark en långhelg. På söndag kväll väl hemma igen hade pappe "förhör" med mig, På torsdag & fredag hade det sammanlagt kommit 14 brev till mig, och pappa mindes med oro frimärksklubben han gått med i som ung, som vägrade acceptera han "nejtack" och bara fortsatte skicka...  Vadå? Jag råkade bara ha roliga brevvänner!

* Jag har alltid varit lite "full-i-fan", lik farfar, som mamma brukar säga. Gillar att busringa, luras på skoj och hålla på! På jobbet hade vi en massa saker för oss förr, och många vänner har fått prata med skånska försäljare, skattemyndigheten och andra. Numera är jag inte lika "busig" men man kan ju ha sina stunder! ;-)
 

* År 2000 var jag i Singapore och hälsade på mitt X när han jobbade. Detta var en rolig resa på flera sätt, inte för att jag umgick så mycket med G, han jobbade ju, men jag träfafde en massa andra folk. Tex: En bergsklättrande, vitlösstinkande rumän- som verkligen utmärkte sig på flygplatsen, och jag hoppasdes på att jag inte skulle hamna i närheten av honom- jo precis brevid... Men han var trevlig, som tur var. 
Amerikanen Roderick som bar på en TV, vi möttes i hamnen på Sembawang Shipyard där G jobbade, och vi åkte nån konstig buss in till city och spelade biljard. Det var första gången jag hörde som sedan blev en lansplåga här hemma.  Några "gubbar" från Malaysia som jobbade på G´s båt, tog med mig ut på utflykt, och såg till att passa upp mig hela dagen, bära väskor etc. Praktiskt för de kunde ju hur det funkade där, och tog kort och så där för mig. *Hihi*  Sen en dag skulle jag ta taxi till stan, gubben som körde, agerade privatchaffis, bjöd på lunch, skjutsade hem osv. Alla var så snälla!! Hmm nu skulle jag ju inte följt med dessa gubbar kanske, men då var det så "naturligt" - oj det lät dumt, men det var absolut inte så! Jag fick iallafall gjort & sett mycket av Singapore!

* har alltid haft lätt för mig iskolan, även om jag inte ansträngt mig speciellt mycket. Gillade speciellt språk. Läste tyska på högstadiet, lite franska & spanska på gymnasiet, men numera vlir det bara nån konstig mix av dessa tre språk... Kanske för att jag inte lärt mig de sistnämnda ordentligt, övning ger ju färdighet!

Ja detta var lite om mig- kanske inte speciellt konstigt eller tokigt men ändå! Och jag utmanar dig som inte tidigare skrivit lite om dig själv att göra det!

Nu ska jag ta tag i lite packning, (hade ett litet avbrott för  att ett par unga Jehovas vittnen knackade på dörren och gav mig några vackra broschyrer...)  och åka neråt stan, hälsa på Malin en sväng och sedan till Cissi i Hyssna.


Ha en skön lördag!

  


Tack för kortet !

image269
Eftersom min blogg enbart har varit strulig den sista tiden, uppladdning av bilder samt uppdatering har inte funkat, så mitt i värsta irritationen jag tog ett break från att ens försöka på några dagar..

DÄRFÖR kommer detta TACK sent, men återigen, Tack Malin för ett underbart kort som satte gul

Liten husuppdatering!

Nu jobbas det för fulla muggar borta på Smedby. Ja inte just i skrivandestund- för det har ju vankats en hel massa hockey på TV ikväll *suck* men på dagar & kvällar annars!

Emil har lagt klart de flesta golv, utom kök & hall.  Vi väntar på att badrummen ska klinkras och kaklas och tvättstugan fogas, att trappan ska bli klar och komma, och då efter den är på plats ska målaren tapetsera där.

Köket har kommit det mesta av, så det börjar att komma upp sig lite. Emil skruvar skåp, lådor och dämpare för fullt.  Vitvaror dröjer ca två veckor till.  Värmepannan kanske installeras i nästa vecka, och Telia kollar  upp offert ang teleinkoppling- hu det ska vara riktigt otroligt dyrt tydligen...

På lördag (*dumma just denna dagen*, Malin) ska Emil få hjälp med taklistning.

Här kommer lite (dåliga & mörka) bilder på ett par rum:
(jag har roterat dem så man inte ska knäcka nacken ;-)
K?kstapet  Nedervåning

tvrum TVRUM (brun ornament-min favvo)

halltapet  Hallen. lite "stars"

bl?rummetSCRAPRUM/ KONTOR
barnrum slash g?strumBARNRUM/ GÄSTRUMemiluppeSällskapsrummet uppe

Visar ingen bild på sovrummet ännu, för det är lite dåligt lju på bilderna, så  "beige" tapet ser militärgrön ut som Emil sa.. Men vad sjutton- vinröd fond och militärgrönt-  tja lite djärvt iallafalll??! **Hihi **

Nä, nu är det dags att lämna ifrån mig datorn, ha det gott!!

RSS 2.0