Så Social, scannat och sömnig

Idag har vi varit grymt sociala barnen och jag. Pappa E åkte på svensexa kl. 8.30 imorse, och jag var tvungen att stiga upp "tidigt", vaknat 07.15, och då är man ganska trött efter att ha sovit 4,5 timmar (maxar på ca 5 timmar per natt numera ) och ammat stup i kvarten. Ner i köket och fixa lite frukost till Thea och leka med leklera. Mera amning och sedan kom mojmoj redan vid 10-snåret.  Jag hade givetvis ringt in min mor som assistans, måste ha lite mjukstart med att vara ensam med de de små ;-)
På förmiddagen gav vi oss av till min faster och blev kvar där tre timmar, åkte direkt till C & J där vi fikade med hennes familj, jättekul att mamma var med- de pratade gamla minnen! Sedan hem och fixade middag, och då kom min andra faster och hennes man på besök, och satt och pratde med oss ett par timmar, så mellan 12-21 var vi väldigt sociala =) Sedan somnade storasyster i min famn,och ett par vändor mat till lillen så sover han med, och mamma kan surfa lite ;-)

Här är LO:sarna jag gjorde klart för nån vecka sedan:


Theas första påskgodis



Väl använda fyndglas =)


Snyggot, som även glömt att skriva ut datumet, 090622, 15 dagar innan prinsen kom till världen. 

*Gäsp*

Ska försöka slita mig, och masa mig in i sängen. Så småningom dyker nog en (över-?)förfriskad sambo upp här hemma, men de har nog inte åkt från stora staden ännu.

*Tjing tjing* I morgon är det dags att försöka uträtta lite nyttiga saker, inte bara vara social & fika ;-)
 

Små lördagsäventyr


Vi började dagen med en tur till en årlig auktion / loppis i närheten. Galet mycket folk- snacka om att loppisar ligger i tiden- de sista 5 åren har det ju blivit tokpoppis!! Emil var på utsidan med barnen medan jag försökte ta mig fram på insidan o kolla läget bland alla saker. Hade nog inte vässat armbågarna nog... Gjorde alltså inga roliga fynd. Vi stannade ca en timma, träffade lite kända ansikten och språkade med dem lite grann. När möbelauktionen började åkte vi hemåt, och jag var glad att jag inte sett nåt att bjuda på. 

Lite lunch och vila, sedan åkte vi ut till Stocken och hälsade på familjen Fors i husvagnen på campingen. Fotbollsmatch, fika och bus på lekplatsen som låg intill, och sedan bjöds det på grillat! Jättemysigt, trevligt med campingliv!


Bustjej som leker i klätterställning

Sedan bar det av hemåt, och lite avkoppling i TV-soffan före läggdags.

*Små söta skatter*

I dag har vi bara softat hemma, kvällen kanske avslutas hos Farfar med grillning tillsammans med kusinerna.
Hej svejs!

Dagarna går

Oj vad tiden rusar på, snabbare än vanligt!
Lillebror är 2 veckor
i morgon, och växer fint.Han är SÅ mysig!
Thea gillar att klappa honom, och pussar honom gärna på huvudet. Men man får ju hålla koll på henne, fast hon vet att han är liten och  "ömtålig".
Vi har haft en massa besök, så det har varit mycket fika den sista tiden, mysigt- men det är kanske dags att tänka över sitt sockerintag lite granna =)

Idag har vi haft familjen Fors här!  Jättemysigt att ses, Thea pratade lika mycket om er när ni gått som innan ni kom! ;-)
Hoppas vi ses mer i veckan!

Jag har faktiskt fått scrappat 2 sidor idag, en som jag påbörjade för några veckor sedan, och en snabbis från idag.
Passade på när kidsen vilade i kväll. Får scanna dem imorgon.

Ja annars går dagarna, det går i ett! Ska nog börja skriva lite dagbok så man har koll på vad som händer egentligen- känner att hjärnan inte är i toppform när man som mest sovit 4,5 -5 timmar per dygn de senaste 2 veckorna...
Just nu, 23.00, är det exakt 2 veckor sedan vattnet gick och jag började packa grejor för att åka till sjukhuset!
Och sen kom han vår lilla prins, väldigt nöjd för det mesta, söt & charmig!

Nu är det dags att göra sig i ordning för bingen, men på återseende!

Sover sött

Ja åtminstone dagtid!
Nattetid är det många vakna stunder ännu, varvat med mat och blöjbyten. Han är så mysig, lillebror. Igår låg han och grimaserade och fyrade av något som såg ut som leende ett par gånger, och det verkar som att han har en liten dimple, ja skrattgrop alltså,  i höger kind! Såg sååå gulligt ut! Såklart hade jag inte kameran redo just då!

Känner mig så scrapsugen, så jag måste se till att ta lite fler kort och få dem framkallade så jag är redo när tid finnes.

Annars löper dagarna på, snabbat som vanligt, mycket fika har det varit sedan vi kom hem i torsdags, men ändå ganska lugnt. Idag har barnens "storkusiner" hälsat på, mycket bus blir det då. Elliot har sovit mest hela tiden. Jag har knappt varit utanför dörren eftersom det vart så trist väder, vi har nära på fått 100 mm regn i veckan...
Ska passa på att lufta mig ute nu och andas lite frisk luft före middagen.
Här kommer en bild från igår på lilleman:


Hej svejs =)

Thea hade rätt- det var en "lillebo" som bodde i magen!

I tisdags förmiddag kom han äntligen till oss! Punktlig var han också, vår lilla prins!



....Alldeles ny, bara minuter gammal...

På måndag kväll, 090706, när jag just lagt mig 23.00, så gick vattnet. Kollade telenr till Näl och ringde min mor som skulle komma och passa Thea. Kl. 00.36 åkte vi i regn & rusk mot NÄL.

Sedan kändes det som en lång natt och morgontimmar innan vår ELLIOT såg dagens ljus kl. 10.47.
Han vägde 4000 g och var 53 cm lång, ganska stadig kille!
Lik storasyster men med mer hår. Vilken lycka när han äntligen kom och allt gått väl, och att det faktiskt var en liten kille! Som min farmor sa: Önskebarnen, när man fått en av varje!

Stannade 2 dygn på BB så att alla tester blev avklarade, sedan åkte vi hem igår torsdag. Stannade på lunch hos Farmor (barnens) i Ua, så att de fick se lillebror. I går kväll hade vi Mormor på besök. 


*Stolt syster*

Idag tar vi bara det lugnt och lär känna vår nya familjemedlem, mysigt!  
Hej på er!

Vecka 40

är fullt gången nu. 40 långa veckor- men som ändå gått snabbt!
2009-07-06 var datumet vi fick och det är i morgon! Ännu inga riktiga känningar, bara små "påminnelser" om hur det känns kommer emellanåt. Är så glad att jag fått dessa härliga juni/ juli-veckor att sola, bada & slappa på! Underbart!

I går hade vi en skön dag ute med båten, ett par kompisar var med, himla trevligt!
Här sitter jag med magen i vädret, som en strandad säl, och bara njuter :


Senare hade vi min bror med familj på besök, och tjejerna busade och hade mysigt- det var ju inte så länge sedan vi
träffades på BB med de nyfödda =) Tiden går fort!

Nu ska jag gå ner till TV-soffan och vara lite social!
Ha en skön söndagkväll!


Fredagsmorgon

Solen skiner idag med, så härligt så härligt!
Även idag blir det en tur till stranden, gäller att passa på- man vet aldrig när sommaren tar slut!
Hörde att det bara ska bli 13 grader på måndag..

På förmiddagen igår var vi bara hemma- till slut måste man ju trotsa vädret en stund och ta itu med tex städ & tvätt. 
Mitt på dagen åkte vi till ytterligare en annan strand, men satt mest i skuggan, skönt det också- ändå fick axlar och den stora magen massor av färg. 

Sedan åkte vi vägen om färgaffären och inhandlade  mer vit färg, ny pensel och målarvätt. Jag har tre projekt stående att ta itu med, och känner så för att komma igång! Ett gammalt skåp- tänkt att bli DVD/ CDförvaring i TV-rummet, ett gammalt skrivbord jag funderar på att ha i rummet här uppe som jag håller på med, men som fått ett ofrivilligt stopp- upptäckte igår att jag fått bokdörrar istället för Ek- kompromiss då jag skulle haft vitt men de var slut- och är inte speciellt sugen på en tur till det stora möbelvaruhuset nu... 
Det sista projektet är en nätt byrå/ sekretär som inhandlades för nån månad sedan, men som står i väntan på att jag ska ta hand om det. Funderar på om Thea ska ha det som skrivbord på sitt rum kanske?

Scrappade en snabb sida igår medan Thea sov, med bild från Modellab i våras:


Här är en till från lördagsträffen, har dock suddat brudparets ansikten för säkerhets skull, då jag inte frågat dem om att lägga ut bilden, de var väldigt fina i vilket fall som helst!



I går dök det  äntligen upp foton i min brevlåda, skönt!

Nu ska jag se om Thea kan "hjälpa mig" att, för varje gång som jag sätter mig vid datorn så blir röran värre härinne- liten tjej kan dra fram grejor, måla och stöka ner kan jag lova- och jag är just nu morgontrött- men jag skyller på alla vändor till badrummet nattetid, värmen som gör att man inte kan sova, och kraftuppladdning inför kommande förlossning!
 
Vi hörs!


Sol, bad & scrappat

Ännu en dag innehållande strandliv har passerat revy.  För 4 dagen i rad  sol & bad, och på 4 olika ställen har det blivit. Idag på min favvoplats, i Slussen vid Sjöboa. Jag och Thea var alldeles själva, sov, fikade och plaskade. Så mysigt!

Tidigare på förmiddagen var vi hos BM- och för första gången de senaste 13 veckorna hade jag gått upp i vikt, hela 1,3 kg! Det är väl all fika på stranden kan jag tro ;-)! Alla värden är bra, och magkurvan pekar uppåt!
Nu är det bara 5 dagar kvar till det beräknade datumet- snacka om att det rusat iväg!  Nu börjar jag bli nervös på allvar inför förlossningen- fast jag vet att det inte tjänar nåt till!

Ett besök på dagis, samt hos min farmor hann vi också med innan vi åkte hem och fixade lite middag. Nu på kvällen har Emil skruvat bokhylla, nästan klart, fast placeringen är inte helt spikad ännu.  

********************************
Här kommer 2  layouter från i lördags:





Igår dök äntligen några kort jag beställde från Extra Film förra tisdagen upp. Jag var nästan säker på att de skulle hinna komma före scrapträffen- men blev besviken varje dag då det var foto-tomt i lådan.
Efter en vecka kommer ett tunt kuvert innehållande några förstoringar, och idag var det också tomt på kort. Hoppas verkligen att de dyker upp imorgon...  Tycker det är länge att vänta över en vecka på en beställning gjord via nätet. De kanske har mycket att göra, eller så är nåt galet. Men men, man behöver ju inte oroa sig för försvunna filmrullar iaf =)

Ha det gott!

RSS 2.0