Ooops I did it again...

Lyckades klantigt nog släcka fel fönster när ett långt inlägg skrivits...
Så tills vidare kommer det bara en liten bild här:



Försöker hinna med "nåt" men vardagen tar sin plats i tillvaron, vi mår gott och har det bra.
Önskar dock att TID var något man kunde beställa hem på postorder, och få i lagom doser utportionerat!
Ha det bra så ses vi kanske mer under december månad!

Dagarna går

så fort! Det är redan onsdag kväll. Sedan sist har följande "hänt" i vår vardag:
Intresseklubben antecknar-varning...

Lördag: Thea kom hem nöjd och glad från mormor, föräldrar och lillebror hade njutit av lugnet, och grejat med lite av varje, kusin H med familj var på middag på kvällen. 
Söndag: Skön dag hemma med eftermiddagspromenad

Denna vecka har hittills bjudit på:

Måndag: babymassage och vardagligt hemmafix

Tisdag: Optikerbesök med glasögonutprovning för mig, med 2 barn- detta gick över förväntan, åtminstone på barnfronten- Thea var så duktig! Tur att tanten i butiken bjöd på pepparkakor :), besök hos Gamma- prat & fika hos min farmor, mysigt som alltid! Och efterföljande handling och kvällsbestyr. Testat brillorna hemma och det är ju inte helt lätt att välja, nog för att jag bara fick med mig 3 par hem, men ändå. Inte helt lätt att få till det med smalt ansikte och stora ögon ;-)

Onsdag
: Bara varit hemma! Thea tog ledigt från dagis tis-tors denna vecka, för vi trodde det var sjukdom på G, men hon har hållt sig frisk som väl är. Mamma varit på beök idag, fikat och läst sagor och busat.
Ett gäng CD-skivor damp ner i brevlådan, ska ladda in dem på I-poden och lyssna imorgon. Lars Winnerbäcks nya- tänk om jag kunde sett honom live i Uddevalla ikväll, han spelar nog i detta nu!,  Creeds senaste och Melody Gardot- som jag fastnade för när hon besökte "Skavlan".

I morgon är det besök på BVC och barnfotografering på Öppna förskolan som gäller. Nu ska jag se om jag kan fortsätta med tackkorten från Elliots dop, 2 st klarade jag av medan mamma var här.

2 Lo.s har det blivit i veckan:



Lille sötnosen fick ju provåka (under mormors övervakande när jag inte såg på) leksaksvagnen han fick.



Min ständiga följeslagare sedan -02 eller så.

Nu blir det korttillverkning och musikinladdning. Ha en skön kväll!

Fredag igen!

Idag har det varit ganska lugnt här hemma. Thea var med gammelmorbrorn och hans fru på barngrupp, under tiden gjorde jag en kanelbulledeg, så kom Thea hem lagom till att den skulle bakas ut, och samtidigt vaknade givetvis lillebror! Då var det mycket på en gång!! =)

Bullar blev det till slut, ett sjuttiotal, och goda var de också!  

Nu har Thea åkt till mormor över natten, och vi kan göra massor känns det som! Det är faktiskt skillnad på att bara ha en bebis eller en bebis + en 2-åring, det märker man när Thea är på vift!
Skönt med lite lugnare ibland ;-),  en kväll sådär är mysigt, sedan längtar man ju!

Häromkvällen scrappade jag lite när jag kollade på "Bonde..." och det blev om Theas iver att lägga alla slantar hon "hittar" (läs i våra plånböcker, jackor etc) på sin sparelefant, när hon kommer med hundralappar brukar jag knycka tillbaka dem, stygga mamman *fniss*. Jag hoppas hon blir duktig på att spara sen med!


Nu ska jag ta itu med disken, hänga lite tvätt och sedan blir det pizza framför Idol (jag kolla vem som åkte ut förra veckan, för det har jag missat!)  och allmänt stugmys med sprakande brasa.

Ha en skön kväll!


Bloggtävling

Förmiddagssurfandet på härliga bloggar resulterade i finnandet av denna tävling, där man kan vinna en vacker ring hos Dreams of Pearls. Du lämnar en kommentar hos Johanna-Vintage och länkar till tävlingen.
Jag har tagit chansen att vinna, älskar personliga, handgjorda smycken!

Tänka sig

Idag passade jag på att scrappa lite medan Thea var på dagis! Gjorde klart 2 st påbörjade och så blev det ytterligare två. Så skönt att bara ha fått pilla lite med sakerna :) Snabbt och enkelt får det vara om man ska få nåt gjort alls- men det passar mig fint just nu!


Elliot för en månad sedan



Liten rufsepella- Emil kallade henne detta när hon hade en "bad hair day" och hon skrattade så hon skrek, därav titeln.



Thea på 2-årsdagen  med sina nya juveler :)



Thea busar med kusin Holly, då går det livat till!

Förutom detta har dagen innehållit dagis, handling, middagslagning, tvätt, bad av barn och diverse andra vardagssysslor. Senare ska jag se om jag kan få beställt tackkort till dopet. Tycker du bilden ett par inlägg tidigare kan funka? Annars har jag klänningen kvar så jag kan ju alltid ta fler!
Hej svejs !

Elliot 4 månader

Ja ibland tänker man verkligen "Slow down" som budskapet på blöjan säger!

I 4 härliga månader har han funnits här, Prinsen. Vi älskar honom bara mer & mer!
En underbar och behaglig kille, som skänker så mycket glädje.
Glad, pratig och lugn. Gnager febrilt på sina händer just nu. Äter bara en eller två gånger per natt. Vill vara med, och är nöjd om han får sitta/ stå i famnen. Uppmärksam på det som händer runt omkring.
Reagerar då han hör storasysters röst, hon är ju så spännande! Numera är Thea en snäll, omtänksam och pussig storasyster. Hon klappar honom och läser tom saga ibland :). Tröstar och kommer med leksaker.

I morse sa Thea det sötaste på länge när vi borstade tänderna:
- Jag ä tolt.  Mamman tänker lite, och kommer på att hon sa "stolt".
- Vad är du stolt över Thea? Frågar jag.
- Elliot. Elliot Gustav Henry  svarar den rara syrran då
- Vad du är gullig som är stolt över din lillebror! Du är en sån fin storasyster!
(vi har berömt henne och talat om hur stolta vi är över henne, och hur duktig hon är med sin lillebror (numera:) och hon har ju förstått innebörden av ordet Stolt!, några dagars funderande så kommer nåt fyndigt)

Dagsfärska bilder på Prinsen, 4 månader och 2 dagar gammal:



Helgen

Så, då var nästan hela veckan passerad - igen!!

Denna har varit riktigt trevlig, med föräldragruppsträff, fika ihop med vänner, Tupperwareparty, lite scrapp en kväll, vänner på middag,  Fars dagsfirande och det vanliga med så klart.

I dag har vi firat pappor, Emils, min och barnens. En liten shoppingtur och god middag har det också blivit. Nu är det dags för lite TV, måste ju se hur det går för de ensamma mammorna! 

Lo:n på prinsen från tidigare i veckan kommer här:



Jag älskar hans lilla skrattgrop, och hela han är underbar såklart!!

Ha en skön söndagkväll!


Elliots dop

I går hade vi dop för Elliot. En väldigt lyckad dag!

Huvudpersonen var nöjd och glad hela dagen och i kyrkan jollrade han bara lite förnöjt.
Han hade på sig samma dopklänning som sin farmor och farmorsbror hade, och alla på Emils sida haft, faster, farbror och kusiner.  Den har hängt med sedan 1940, en skir och vacker sak med prickar i spetsen.

Han fick namnen Elliot Gustav Henry, efter Emils och min morfar. Min bror och Emils syster var faddrar. Ceremonin i kyrkan var jättefin, det var familjegudstjänst och barnen från KU sjöng så fint. Efter dopet somnade Elliot i morbrors famn. Sedan var det dopkalas i församlingshemmet, massa god smörgåstårta och två fina tårtor och äpplekaka serverades. En massa fina presenter fick han också, lillprinsen.

En fin dag var det, men det är alltid skönt när det är avklarat :)



Nu är det matdags, och sedan ska jag försöka få lite ordning, och skriva några rader i Elliots "första bok" om dopet, gästerna och presenter.
Ha en bra dag!


RSS 2.0