HoHo vem där?

Jag blir så nyfiken på vilka som kikar in här hos mig!
Är det scrappare eller icke scrappare? Folk jag känner eller "främmande"?

Lämna gärna ett litet avtryck så blir jag så glad!

***********************************************************************************************
Idag är det dags för ett besök med prinsen på BVC, spännande att se hur mycket han växt sedan sist, över en månad sedan vi var där. Nu är han ju snart 3-månader "fyllda" och en rejäl kille. Skrattar och pratar mest hela tiden. Så social vår grabb! 
Direkt efter det ska jag till en "doktor" och kolla mitt knä som vart svullet den sista månaden. Hmmm undrar vad som kan vara fel... Sedan köra mamma för att hämta hennes bil. Mycket åka bil blir det! Dagarna går i en rasande takt, och hösten är här nu. De två senaste dagarna har det varit frost på bilrutorna på morgonen, men dagarn har varit härligt klara och soliga med blå himmel. I morgon är det oktober, redan.

Önskar Dig en härlig dag i höstkylan!

Två sidor scrappat

Bildkvaliteten på dessa foton var inget speciellt (hur snygg är man när man sover liksom...), men historien bakom det hela finns nu på pränt, det känns så skönt att få scrappat bilder som är vardag, och dessutom kanske inte passar in i nåt album. 



Så blev det en snabblo med killarna i familjen, foto från augusti.


I kväll ska jag se om jag kan få rensat och sorterat lite på scrapbordet, så kanske man kan klistra ihop nåt sen =)

Morgonkaffe och mormorsrutor

I morse efter dagislämning, amning och sådant  satt jag och lillebror i soffan en stund- jag var bara tvungen att virka en ruta! Nu har jag fått in snitsen någorlunda, smygmaskorna och avsluten är sådär ännu, men övning ger färdighet, eller hur?! 5 rutor har det blivit, och jag har kännt mig ganska "social" på kvällen framför TV:n =)
Nu har jag ju suttit där istället för vid scrapbordet, och kunnat prata dessutom. Men blicken är ganska stadig fäst nedåt än så länge- får nog öva lite till innan jag kan kika på TV  samtidigt också! 

                

Nu är det snart dags att åka till dagis igen, trevlig måndag!

Söndag kväll

Ännu en helg har passerat revy, snart. Vi har hälsat på våra pappor, gått på promenad, skaffat en stor frysbox som nu är fylld med kött, städat, fikat, lagat mat och allt det där. Hämtat " gamlagrejor " som stått undanställda etyt par år och gått igenom det, tvättat och slängt.

 Jag har också lärt mig nåt nytt- som är så poppis numera- att virka Mormorsrutor! Fick fick en så härlig filt när Thea föddes, nu ska Elliot få en egen- om jag inte hinner tröttna- för jag har bara hunnit virka 2 rutor än så länge.. Det är många kvar!
Här finns en bra beskrivning för den som vill testa:

www.regeringen.ax/.composer/upload/museum/Virkning.pdf

Jag skrev ut den och kikar titt som tätt eftersom jag glömmer av var jag är nånstans =)

Imorgon kommer några LO:s, nu ska jag kika på "Ensam Mamma Söker"!
Godkväll!

Kort och lo:s



Ett kort med en grej föreställande en cupcake till mamma som fyllde år idag.



Lilleman har ett bra grepp- lik sin syster =)



Egen utskrift av kort- ingen vidare skrivare, men ögonblicket är scrappat i alla fall!
Det är det viktigaste!

Nybakt

Jag & Thea har roat oss med att baka idag, passade så bra med lite goda varma kakor att njuta av i regn och rusk. Det blev en smaskig banankaka och Svärmor Gunillas goda Kardemummakaka. Mums!

              

Och så avslutar vi med en bild från eftermiddagens soffmys!

             

I kväll ser jag fram emot att scrappa en massa och se på Idol!
Hej svejs!

Alteredtävling hos Creativica

Mitt bidrag är en Minneslåda till Elliot, en dekorerad skokartong klar nu i sista stund:


Ovansidan "Blandade skatter" står det på remsorna
2 sidor med mönstrat papper
2 sidor med blått papper.
Jag valde att ha sidorna enkla och släta då jag tror att det kommer bli en del "slitage" under årenslopp.

I lådan ska jag spara lite utvalda foton, hälsningar från släkt & vänner, nån hårlock, tidning från dagen han föddes och lite roliga saker som dyker upp under årens lopp. Tanken är att han ska få lådan när han blir 18 år.

Lite "kvällsskapelser"

Fick pillat ihop en LO igår kväll, använde ett papper jag sprejat blå distressink på, samt lite småspill som legat på skrivbordet och skräpat. Upptäckte att färgskalan passade ihop så bra. I verkligheten finns inte den grå kanten runt. Hade inga fina på oss ihop, och de enda som funkade var dessa svartvita om jag skulle få med hela familjen, så man får bortse från den mindre smickrande bilden på mig.


Igår var vi på 1-årskalas, så här blev kortet till den goe killen:



Ha nu en skön fredagskväll!


Underbart leende

Scrappade en sida på Thea förra året, "Ditt underbara leende" och nu finns den med i senaste numret av Scrapbooking M.M! Den var med i Scrapliften, och tolkningarna var härliga. Jättekul, eftersom det är första gången jag blir "publicerad". Har aldrig skickat in tidigare, förrän då i vintras. Häromdagen kom Layouten tillbaka efter 8 månader och nu ska den in i Theas album igen.
Får visa den senare i höst, är du nyfiken så kika i tidningen på sidan 32 ;) !





Själv har jag haft ett leende på läpparna idag- solen har visat sig på sin bästa sida och jag har shoppat lite- och det blir man ju glad av, eller hur?! Nya stövlar och en vinterjacka till Thea. Eftersom det var så fint väder igår känns det ju lite skumt att kolla på fodrade kläder- men snart är vi där!


Skiss Swescrap och ett kort

Jag blev inspirerad av Skiss v.37 på Swescrapbook. Så här blev min tolkning:



Och så var det ett litet (eller ganska stort- ett 12x12 vikt på mitten) kort till fredagens fest:



Nu ska jag ta tag i lite andra sysslor, så trevlig måndag!

Liten kortverkstad

Med massor av födelsedagar nu i september, och några tackkort som behövs göras, så kom jag i alla fall en liten bit på väg nu i förmiddags.






Ser att jag har typ samma upplägg på alla! En avlång pappersbit i vänstersidan... Ska nog kika in på Kortskissen
och utmanas av deras skisser! Vill komma igång och skaffa mig ett litet kortlager, så att man inte alltid behöver stressa i sista stund. Nu ska vi åka iväg på lite födelsedagsfirande igen, det kortet får jag visa senare.
Ha en go söndag i det vackra höstvädret!

Prinsen 2 månader

Dagarna går så fort! Lillprins är redan 2 månader och "stor och stadig" (om man nu kan kallas det vid den åldern!).  Missade 2-månaderskontrollen i måndags, lite för mycket annat i skallen verkar det som, men annars hade jag ju vetat hur stor han var. Över 6 kg är det iaf och runt 60 cm. Och äter konstant...
Han är ett "lätt" barn, lugn och go nästan jämt! Så söt, med underbart leende och vill gärna vara med och prata! Mycket pussar och klappar från oss alla får han, och en hel del från storasyster!



Thea ser ut att ha väldigt roligt!

Nu säger jag god natt för idag :)

2-årskalas för Thea

har det varit i helgen, i dubbel bemärkelse. Thea blev 2 år i lördags så då hade vi kalas här, väldigt trevligt!
Så här söt var hon då hon blåste ut ljuset (lite fusk med bara ett ljus men..)

*blåser ut ljuset*


*glad med lite fina presenter*


*Blir skjutsad på nya bilen av kusin Holly som fyllde 2 dagen innan*


*Söt som socker i sina fina örhängen fniss*

Roligt kalasande med släkt och några vänner. Känns som det var igår vi hade 1-årskalas, och vips var det dags igen!  Tiden går alldeles FÖR FORT!

Elliot blev 2 månader igår, ska göra litet collage på honom, men datorn sa att den var full, oops, så jag får se hur jag kan få till det, eftersom Photoshop inte vill funka riktigt. Dessutom måste jag ju fixa minnet på nåt sätt- vågar ju inte ta bort alla foton från C, trots att jag har extern hårddisk, och CD/DVD-bränanren vill inte bränna ut bilderna heller.... Nån som är haj på datorer och har nåt tips på hur jag ska göra?

På återseende!

Tvåbarnsmamma och ett kort

Scrappade en sida häromdagen, ett kort taget just när Elliot fötts. Använde mest spillpapper- det blir mycket av den varan innan jag väl bestämt mig hur det ska se ut när jag scrappar! Tycker att den blev mysig i färgerna =).


Och så blev det ett tackkort:


Får se om det hinns med nåt mer idag efter T har somnat. Nu över till middagen!

Reklamskadad redan?

Thea har aldrig varit intresserad av TV-tittande eller speciellt sugen på att kolla på film. Jag är inte direkt ledsen för det, tids nog kommer hon sitta klistrad i TV-soffan så det både räcker och blir över. Ibland kan hon vilja att vi ska sätta på en Bamse-DVD eller oss vuxnas favorit (NOT) Teletubbies, 2 minuter senare håller hon på med annat.  Hur som helst kan det ju bli lite soffsittande på kvällarna här hemma, och häromdagen fick jag bevis för att reklamen går hem, eller åtminstone in!

Jag och Thea var och handlade mat, står vid mjölkkylen och ser ut en lämplig förpackning med yoghurt.
Thea säger : Jag vill ha den, mamma! 
                   Vilken då? Svarar jag och tror att hon siktat in sig på smaskiga Yoplait
                   Nej- den!!  Säger hon och fortsätter peka åt samma håll.
                   Va? Jag vet inte vilken du menar! svarar jag och ber henne att peka.
                   Jag vill ha Actimel! svarar ungen, inte ens 2 år fyllda, och pekar febrilt på förpackningen som står ovanför Yoplaiten.


(Bilden lånad från Actimel.se)



Full i skratt kör jag vidare med vagnen och svarar att vi tar Actimel en annan gång. Fast i dessa influensatider kanske hon tänker helt rätt, att bygga upp sitt immunförsvar kan ju inte skada! Så  Actimel - budskapet når ut!    ;-) 

RSS 2.0