Tävlingar i Dianas Blogg

Härlig blogg hos blivande mamman Diana, i detta inlägg kan man vinna presentkort hos webbutiken
Vilda Victoria. Hitta din favoritprodukt och lämna en kommentar hos Diana!


Vinnaren är .....

INA!

Kom ju på att det är några dagar sedan jag skulle ha lottat ut stickers- idag blev det av!
Jag hade Elliot till hjälp med lottdragningen. Era namn på varsin lapp, och så fick han välja. På lappen han krafsade till sig var Inas namn :)

Hör av dig Ina så du får ditt pris!


Grattis säger Elliot!

Kurar inne

efter en snabb promenad med vagnen. Brasan är i full gång och värmer gott i kylan.
I trädgården sitter fåglarna på rad i träden och tar för sig av det som bjuds. Just nu bara talgbollar, men ändå..
Till och med Hacke Hackspett har hittat hit. Rönnbärskransen jag haft utanför dörren, och den mindre kransen som hängt på dörren, är länsade på bär sedan ett tag. Det var Herr Rådjur som oblygt mumsade i sig av de röda bären, då förstår man att de inte har så mycket att äta där ute under all snö. 

Vardagen har sin gilla gång, inte mycket pyssel har det blivit senaste, galna veckan- det mesta har strulat mer eller mindre, men med tanke på vad som händer ute i världen, kan man ju betona mindre, mycket mindre..
Jag har klippt till lite tyg som ska bli dekorationshjärtan, ska sy dem ikväll om tillfälle ges. Sorterade mina Magnetstämplar igår, så jag ska se om det går att stämpla några små texter att sy fast på hjärtana.

Här kommer två LO:s som gjordes i förra veckan. Den lila blev inget bra, dessutom har Thea "hjälpt mig", klippt med mönstersax och målat lite streck på den. Ett kort mindre i samlingen iallafall- och gå vidare!




Sorterar lite scrapgrejor emellanåt, och inser att det är såå skönt att använda "gamla saker" och att göra slut på dem! Därför kommer jag försöka ha så mycket gammalt på mina sidor som jag bara kan!

Nu vaknar lillemannen, och jag ska plocka iordning innan vi ska åka och hämta Thea på förskolan. Ha det gott!!

Försvinnande goda chokladskorpor

Mmmm! För ett tag sedan bjöd mamma på goda Biscotti, italienska skorpor, som hon bakat efter recept som fanns i kakbok, extrabilaga som Aftonbladet gett ut. Inte så söta, men underbara att doppa i kaffet eller bara knapra på när man är lite sugen på nåt gott! Vi bakade ett gäng förra fredagen, men eftersom de snart tog slut, blev det en dubbel sats idag. Gjorde en variant med vit choklad istället för mörk, men de blev inte såå goda.



Ha det gott!  

Inlägg nr 400! Utlottning av stickers :)

Ja tänk- 400 inlägg på bloggen! Fast det har ju å andra sidan tagit några år :)


Lite layouter kommer här under och  till de som kommenterar lottar jag ut stickers från American Crafts, ett stickershäfte och en förpackning turkosgröna thickers och nåt annat i dekorationsväg. Du behöver inte ha en egen blogg, men lämna isåfall din mailadress för att vara med! Skriv vilken LO du gillar bäst och varför, lite konstruktiv kritik är alltid välkommet ;-)! Lottningen sker den 25:e januari.






Trevlig måndag!

Scrap från gårdagen

Oj vilket flow det varit sista veckan! Två nya kom till igår, och sedan fick jag lite papper sorterat på kvällen. Tänk att man har så många fina papper man glömt av...  Och vad gör man med alla cardstockbitar när man aldrig stansar? Hmmm.. Tur att Thea gillar att klippa!





Lite önskningar och mål för i år! Ingen inbördes ordning. Vad har du för mål/ löften/ önskningar? Utmanar dig att visa dem på ett eller annat sätt!

Första riktiga vardagen på länge

är det idag. Thea började dagis igen, och till min stora glädje har de ändrat tiderna. Numera är det tis-tors 9-14 som gäller. Bra för hela familjen- Thea slipper bli väckt ifall hon sover, eftersom de sover efter maten och tidigare hämtade man dem kl. 13. Jag hinner med lite mer än hem & vända- vi har 11 km enkel väg till dagis, så det går bort ca 25 minuter på varje håll, med inpackning i bilen etc. Och lillkillen- han som sällan sover längre än en kort powernap- kan hinna sova utan att bli väckt, påklädd och "ivägsläpad" hela tiden! Jag hoppas få in några bra rutiner med lite fastar mat & sovtider denna termin. Rutiner är faktiskt skönt för alla! 

Thea tyckte det skulle bli riktigt roligt att gå till dagis igen efter julledigheten. Hon bytte avdelning i december, det gick över förväntan och vi är så himla nöjda! Tänk att ibland kan kommunens indragningar vara positiva! Vi var ju väldigt nöjda innan med, men man vet ju bara vad man har- inte vad man får.

Nu ska Elliot och jag göra lite gröt, och sedan fixa och dona lite. Här kommer en LO som kom till igår när jag fick lite pysseltid- jo, för nu är det minsann Thea som föreslår : Mamma, ska vi pyssla nu?  Hihi, det är mammas tös det! Blev lite full i skratt igår när hon plötsligt utbrast : Facebook med perfekt engelskt uttal. Bara så. Frågade henne vad hon sa, och då upprepade hon Facebook, och såg lite lurig ut. Vet inte hur hon lyckats snappa upp det, för så mycket prat om FB är det inte här hemma, men bevisligen har Små grytor också öron!



Hej svejs!

Januari-LO 6 & 7

Lite pyssel har det blivit tillsammans med Thea sista veckan. Utstansade fjärilar, lim, chalk, och pappersspill överallt- och en glad liten 2-åring somn klipper frenetiskt med mönstersaxar i allt hon kan hitta!



Min lilla Poolare Thea svalkar sig på gräsmattan en varm sommardag



En blå bricka blev det på BB när elliot föddes.
Med ett krävande sällskap blir det enkla lo:s, passar mig bra just nu, då kan man ganska snabbt bli klar och hinner fler foton. Har försökt använda gamla saker som legat i mitt förvar länge, länge.

Ska se om vi kan få pysslat lite idag med ifall lillebror passar på att sova sedan!


Elliot 6 månader och en Lo

I går var Elliots 6-månadersdag. Hu vad det gått undan! Nu är storasyrran idol nummer 1, hon skojar och busar med honom och så skrattar de! Lite puréer, gröt och välling har han börjat med och aptiten är stor.
Han kan sitta med lite stöd och tar tag i allt han ser. Go och glad!



Här kommer en LO efter skiss på Swe Scrapbook.


Nu är det dags att göra sig iordning för middagsbjudning, ha en trevlig kväll!

Boktips

Har just sträckläst denna bok- såå bra!


Bild lånad från Karin Alfredssons hemsida.

Tidningsoman som man är, är det riktigt roligt när man hittar en bok man inte kan lägga ifrån sig!

Trevlig kväll!

Aktivitetslayouter

Theas favoritsysselsättning är att sjunga, det gör hon mest hela tiden. I höstas tog jag några kort när hon satt med sin sångbok i högsta hugg. Här kommer en Lo från detta tillfälle:



Egentligen skulle det vart med en lista över favvosångerna, men jag får väl göra en till längre fram.



Här är hon i full gång med att stalla upp mina gamla My Little Ponys från typ -85, himla kul att ha en massa saker sparat! Försökte få slut på lite stickersark också. Fröken bus var med och scrappade idag, då gäller det att ha koll på vad hon lägger vantarna på ;-) Det är ju inte det hon får greja med utan just det jag håller på med  som är roligt vet ni! Må gott!

Packar undan lite jul

Är det fler än jag som redan plockar undan julen? Känner att det är skönt att ta bort lite undan för undan. Litet luciatåg, tomtar, några ljusstakar och lite andra småsaker är nedpackat i lådor, och granen- ja den åkte ut strax
före nyår. En smärre miss med vattningen och en massa barr var orsaken till detta :)

Nu vill man starta om på ny kula- nytt år- ska handla lite tulpaner att njuta av under nästa vecka. Vintern är strålande vacker, snöflingorna yr runt, och några solstrålar kikar fram. Kallt ute, ofta ner till -20 grader C på kvällar och nätter, brasan sprakar så skönt här inne.

Elliot sitter i flera minuter, och är ganska stark, men vips så håller han på att tippa omkull! Vår goa kille närmar sig halvårsdagen med stormsteg.  Storasyster är full i bus och far runt som en virvelvind i huset. Ena stunden leker hon sjuksköterska och tar hand om patienten "Pappa" på sjukhus, nästa stund är det pussel, kritor eller att vara dockmamma som gäller. Duktig på att "laga mat" och "koka kaffe" till oss är hon också. Älskar att se hennes kreativitet och fantasi, och konversationerna- de är så underbara! Häromdagen när jag scrappade lånade hon mitt "salk" (chalk) och klippte tusentals små delar med mönstersax i papper. Edge scrapern övade hon också med.

Smink är något hon har stenkoll på, vet precis vad man tex har mascara till- på ögonfransarna eller hur?! Att det sedan blir lite svinn runt om, det hör ju till. Så här hittade jag henne i badrummet under juldagarna, efter ett förmaningens ord var jag snabb att hämta kameran:



På hennes högra ögas långa fransar hade hon lyckats få riktigt mycket mascara märkte jag då det skulle bort!
**********************************************************************************************

Nu hörde jag att det är besök på intågande, så det blir allt för denna gång. Ha det gott! 

2010-01-01 Decenniets första dag

Så var vi inne i 10-talet! Känns som i går det var millennieskifte... Vi hade en mysig nyårsafton och idag har vi grejat här hemma och jag passade på att scrappa lite när jag fick mig en timma egentid innan lunch.
Det blev en LO på årets julkort, och en på Elliot i sin  gröna overall.
 




Ikväll blir det lite gott att äta och tv-mys i familjens sällskap, och nu ska jag försöka få igång den digitala fotoramen vi fick i julklapp.


Bild lånad från Philips Shop Online


God fortsättning!!

RSS 2.0