Flyttar!

Har bestämt mig av prova på Blogspot istället, så välkommen att kika in
här istället!


Söt virkad mössa och vårregn

Häromdagen var mormor på besök och hade med sig en bedårande söt mössa hon hade virkat till Thea. En eftermiddag, i förrgår närmare bestämt, passade jag på att fota Thea och Elliot. Så här ser de ut i mössan:
          

            

Inspirationen, speciellt till blommorna, kommer från Tipsy Tessie, som har virkat både fina mössor och en massa annat.  Thea var så stolt över sin mössa och visade den på dagis, sedan ringde hon mormor och sa: "Tack för den goa mössan du gjort till mej". Roligt att hon uppskattar kärleksfullt gjorda gåvor :)


Igår var jag lite nyttig, vårsolen strålade, och lillebror somnade så gott i vagnen (jodå, en stund på dagen kan han sova, faktiskt..)  då röjde jag ur bilen och dammsög den. Det behövdes verkligen, och jag var nära att ta fram högtryckstvätten med- men tyvärr satt inte kopplingarna på trädgårdsslangen fast där de skulle vara så det var "ingen idé", så himla synd .... Det får bli en biltvätt i helgen,  helt klart.

Skulle tro att det finns fler som jag, tyvärr, som bara tar hand om bilen ett par ggr per år... Ansvarslöst, visst, men det är svårt att ta tag i det, så har det iaf alltid varit för mig!

Jag passade på att röja ur startkablarna som legat i bilen i två månader, sedan bilen inte startade när jag skulle hem från dagis en smällkall morgon. Nu när värsta kylen försvunnit, och bilen fungerat bra, passade det ju att lägga in dem i garaget, och sätta  tillbaka batteriskyddet under motorhuven.
Ja eller hur, när det närmade sig hämtningsdags på dagis, startade ironiskt nog inte bilen...  
Som tur var, var vår snälla granne hemma och kom och startade upp mig.  Startkablarna kommer hädanefter att få bo i bagagen på heltid, för säkerhetsskull!

Härligt vårväder igår, och regn idag. Glädjande är ju att ganska lite snö ligger kvar, och det börjar kännas vårigt på allvar! I helgen blir det ju att dra fram klockan en timma också, härligt det!

Nu ska jag och barnen masa oss ut en sväng, Thea vill leka lite, och Elliot somnar förhoppningsvis en stund.
Hoppas Du får en skön fredag!

En liten flugsvamp och några LO:s

Jag har ju virkat lite på sistone, lättare att vara social i soffan då, när (om) barnen somnat. Bllir så rastlös av att bara sitta, men har jag nåt att pilla med går det riktigt bra! I helgen blev det en liten flugsvamp ur "Virka amigurumi"-boken. Inte så söt som på bilderna i boken, men rätt snabbt & rätt lätt att göra.


Idag sov Elliot i strax över 2 timmar, skönt kan jag lova, för den killen är inte så trött av sig... Håller mig vaken halva nätterna- den sista månaden vaknar han ca 5-6 gånger/ natt och piper, ska äta och kravlar omkring. Inte nog med det, sedan ska han vara vaken från 06.00, precis som sin syster, så jag känner mig inte som en nyutsprungen ros direkt.. Men iallafall, i förmiddags ville Thea pyssla, så vi satte oss vid scrapbordet i en dryg timma. Jag gjorde dessa 3 sidor, snabba och simpla, men ändock några kort mindre i högen och några minnen till bevarade. För det är så jag får se det numera, inga konstverk kommer till under detta tak på ännu ett tag..






Enkelt och "platt", ganska dekorationslöst, men ändå..
Med en 2,5-åring som river i allt man har framme, och nu börjar ge sig på det som finns dolt i skåp och annat, så gäller det att vara kvick. Vill gärna använda min revolution lite mer, för ofta blir titlarna lite begränsade när man ska använda sig bara av stickers- ofta saknas just de bokstäverna man vill ha. Revvan får väl jobba mer när Thea blir lite äldre :) 

Nu är det dags att fixa lite annat på nätet, så hej så länge!

Hylla i köket

Hyllan Emil snickrade för ett tag sedan ser ut så här:


Den blev precis som jag ville ha den, himla käckt när man kan beställa så där :)
Inspirerad av hylla från fina butiken, men anpassad och lite ändrad såklart.

Lite bra-att-ha-saker huserar där just nu, nytillskott i form av grytlappar som matchade gardinerna så fint, hittades på loppis i söndags för en tia. Flitigt använd mjölkkanna från Västergården har funnits med de sista 10-12 åren, gillar den massor. 


I morse fann jag denna uppmaning på köksbänken:


Kan bero på att jag är bra på att köpa frukt- men tyvärr inte lika bra på att äta den...
Jag & Thea fick iallafall satt i oss två stycken äpplen, och minskat äppelbeståndet något för denna gång.

God kväll!

Prickigt i köket



Lite vårfräscht blev det i veckan!
Nu ska här ätas kinamat, ha en skön lördag!

Virkad prinsesstårta

Äntligen är ett av mina "projekt" färdigt! Nu har inte just detta tagit så lång tid, påbörjade operation virkning av rosa prinsesstårta i torsdags. Passar så fint till Thea, som älskar att duka fram och stöka med köksgrejor :)



Mönstret kommer från boken "Virka Amigurumi" av Mia Bengtsson. Boken innehåller en massa söta figurer och det var ganska enkelt att virka åtminstone denna tårta. Jag fick konferera med mamma på telefon ett par gånger när jag blev osäker bara;-).

Nu kanske det är dags att ta itu med ca 80 mormorsrutor vars trådar ska fästas också... Med räkneexempel på arbetsinsatsen 80 rutor x 8 trådar= 640 fästanden, nja, jag skjuter nog på det ett tag till.. Så går det när man som oerfaren virkerska inte vet hur man gör det under pågående virkning!
Alltid lär man sig något!

Får se om Lilla Fröken vill servera tårta sedan!

Projekt: Fräscha vårgardiner

Dags för lite härliga toner i köket, vad sägs om dessa, ett härligt prickigt tyg i kombination med matchande ränder? Tänkte sy en enkel variant "fuskhissgardin".



Några kuddfordral skall piffas till lite när jag ändå håller på. Hoppas färdigställa detta under morgondagen, och återkomma med bildbevis :)
Ha en bra kväll!

Vackra böcker av Anna Örnberg

Att läsa böcker om heminredning och "pyssel" har alltid intresserat mig mycket. Förra våren tror jag det var, som jag köpte denna boken av Anna Örnberg, och den är toppenfin! En massa vackra bilder från olika hem (flera har dessutom härliga bloggar), en del saker att göra själv, fin inspiration för den som gillar vitt & nött helt enkelt !



Så igår när jag besökte AdLibris såg jag att det kommer en "uppföljare" senare i vår, jättekul :) Ser nu fram emot denna bok:


Ett garanterat bra boktips för den som gillar denna stil!

Snöänglar

Ja tänk att snön har legat i flera månader! Bilderna på denna LO togs för 2 månaders sedan, och då trodde man ju inte att det skulle bli så långvarigt... Men där hade man verkligen fel!



Nu längtar vi efter vårsol och små blommor som sticker upp ur marken, eller hur?
Tills dess får man nöja sig med den fägring som finns inomhus.

Goa ungar :)

I helgen blev Thea 2,5 år och var så här snygg i ett par läsglasögon hon hittade:


En mycket bestämd dam, vet vad hon vill. Byter kläder typ 500 gånger per dag, blir tokig av strumpor som halkar snett, pladdrar på som bara den- inte tyst en sekund. Livlig fantasi (som sig bör antar jag) och håller låda för den som vill. Bjuder oss på många goa skratt, gör hon, och är en underbar tjej med glimten i ögat!

Elliot blev 8 månader igår och myste på köksgolvet med sin goa kroppshydda :



En liten solstråle som älskar bus med syrran! Han kravlar runt och har nästan fått in snitsen på att krypa framåt nu. Han reser sig mot saker, säger "Maamaaa Mamma", är nästan alltid väldigt glad & lättroad, men nåde den som försöker ta ifrån honom något- då får man se på humör!! Oväsen är något han gillar tillskillnad från Thea som fortfarande ogillar det skarpt. Håll honom brevid hushållsassistenten, symaskinen eller dammsugaren så skrattar han gott... En blivande kandidat att trivas med pappa i verkstan skulle jag tro! (givetvis med hörselkåpor på)

Två små skatter är vi välsignade med!

***********************************************************************************************

Dagens glädjeämne är förutom dessa barn, en ny liten kusin!!
Jag har blivit Faster till en liten Nova (?)! Sååå glad att allt gått bra, och glad för Novas stolta familj :)
Har sett den lilla raringen på MMS, och hon verkar lik storasyster, och så gullig! Nu är det bara att vänta på att de kommer hem så man får snusa lite nyfödd bebis igen!

Allt för idag, vi ses! 
 

Tävla om ett smyckeset!

Ett supersnyggt set som gjorts av denna tjej, Pernilla, lottas ut hos här! 
Pernilla har en nystartad smyckeblogg och designar själv under märket BeYou
 Utlottningen avslutas 7/3.
Helt ljuvligt, jag vet någon som älskar just de färgerna :)

I bloggen "Hemma på Kråkered" finns mycket smått och gott att läsa, en massa härlig inredning, precis i min smak! Jag har just hittat dit, men har lagt till bloggen på favoriter, en sida som ger go inspiration.
Så skynda er till Kråkered för att delta och inspireras!

Rara handdukar lottas ut hos...



Vit Poesi!

En härlig blogg med inredning och vackra ting!

Kökshylla på gång

Jag har "beställt" en hylla att ha på ena köksväggen av min käre sambo. Han snickrade den i lördags, men när vi tog in och testade upptäckte vi att krönlisten blev lite för bred och tog i listerna vid spis/fläkt och även vid fönstret.
Det var bara att ta ut den i verkstan och kapa ner den lite...
Idag har jag inhandlat färg och spackel, och förhoppningsvis kan det färdiga resultatet visas senare i veckan!

Tills dess roar jag mig med att surfa runt och beskåda vackra detaljer hos Elsas Hem blandannat.

Ett vackert överkast, skulle passa till Lillebrors säng när hans rum blir klart:



Matchande kuddar till är alltid trevligt!


Härliga burkar till köket och kanske en ny fin kanna?


Alla produkterna kommer från Greengate, och bilderna är lånade från Elsas Hem.

Ha en skön tisdag i marssolen =)


RSS 2.0