PIF- Pay It Forward

I förra veckan hade jag turen att bli "PIF-ad" av Morfen! Och nej, inte Uppiffad, fastän det skulle behövas, utan jag fick en scrappig gåva i brevlådan från Anna =)  Hon hade ett inlägg på sin blogg, och av de som kommenterade drogs tre st vinnare som fick en present! Jättekul idé! Påminner lite om RAK (Random Act of Kindness).

Nu är det min tur att PIF-a!

Av de som kommenterar detta inlägg, t.o.m den 27/9, alltså på torsdag kl. 12.00 kommer jag dra tre st vinnare som får ett litet scrappaket på posten! Redovisar vinnarna här i bloggen, och sedan behöver jag er mailadress.
Maila mig på [email protected], så postar jag paketen till de som vunnit!
Vinner man är det roligt om man gör likadant, och PIF-ar vidare!


Veckan som gått

måndagen åkte jag och Thea iväg ensamma till Stenungsund. (utan pappa alltså ) Där mötte vi upp Mormor på jobbet och tog en fika och shoppade lite smått. Skojigt! Skulle framkallat kort, men det var stängt för ombyggnad.. Retligt! Ville ju ha bebisbilder att scrappa !!

På kvällen hade vi besök av Sofia! Det blev en mysig pratstund med babbel om scrap och annat. Lilla Thea hade långvarigt besök av John Blund, så det var inte mycket hon visade sig för Sofia, men hon kommer nog att se henne fler gånger! Se vilket ljuvligt kort Lillan fick:
image387
Och så fick hon en "Min första Bok" ! Perfekt, jag hade ju tänkt att scrappa en  nu under sommaren, men se det "hann" jag inte med! Tack Sofia !
*************************************

tisdag förmiddag kom min bror hit med tjej och lill-tjej, så det blev fotografering, prat, mat, promenad och så hela dagen. Sedan åkte vi i ilfart och hämtade ett trådlöst modem ( som jag f.ö ännu inte kopplat in), postade grejor och handlade, kom lagom hem för ett nytt besök från Emils kompis med sin tjej och två busiga småtjejor!
Så denna dag var fullspäckad!
************************************
Onsdag, tja då tror jag inte att jag o lillan gjorde så mycket fakiskt!
Jag fick iallafall laddat upp bilder för framkallning hos Fuji. 
Minnet är kort! 
************************************
Torsdag var det dags för Theas andra BVC-besök. Hennes tillväxtkurva går spikrakt uppåt och hon har ökat 115gram de 5 sista dagarna. Och det är ju tur- för hon äter onekligen ofta!!
Ett snabbesök hos en väninna, och sedan åkte vi hem igen. Sedan var det mycket TV-tittande under amning, samt lite "datande" när det var sovdags för bebis.

Blev så förgrymmad, en kille ringde och försökte sälja webbsida till mig ( Collage) för 1 kr. Man fattar ju att det är en hake med det hela, och jag sa att jag inte är intresserad om det innebär att man hamnar hos ett webbhotell som kostar FLIS varje månad. Nej då lallade han på, det bestämmer man själv etc. OK, tveksamt tänkte jag att jag kan ju alltid testa, och hade nämnt för honom innan att jag verkligen INTE vill bli uppbunden på en massa dyra kostnader, avtal och så, för en av mina kompisar har råkat ut för detta och trots att hon lade ner sitt företag var hon tvungen att betala till detta företag i 3 års tid, och har just kommit ur avtalet!!! Som för övrigt betingar ett pris på 8.856 spänn per år!!  Visst vet man ju att det kostar, men man vill ju inte betala dubbelt!
Dessutom säger han inte varifrån han ringer- för då hade jag ju sagt bye tidigare.. Det ska ju vara så personligt, jäkla säljare!
Han mailar mig iaf ett avtal, som jag ser en snabb skymt av innan Thea vaknar och skriker. Tur! En riktigt bra anledning att lägga på och be att få återkomma. Kollar avtalet och ser att det är precis som jag befarade- han jobbar för samma företag som "lurade" min kompis. Ringer henne för att prata av mig, hon har inga goda ord att vitsa dem med om man säger så!
Som avslut på kvällen mailade jag ett svar på hans avtal där jag fick "vräkt ur mig" allt (fast ganska trevligt ändå), och bestämt hävdat att jag INTE är intresserad!! Ska lära mig säga som E: Tack och HEj! och vbara lägga på luren, eller som pappa: "Kostar det något? Nej då är jag inte intresserad!" Så passa er för telefonförsäljare ;-)   ( Säger hon som spärrat hemtelefonen iallafall)

************************************
Fredag var det idag, lugn morgon efter en lugn natt- Thea ville bara äta en endaste gång, kanske för att hon var mer eller mindre vaken hela dagen igår?! Ännu mera slappande framför tv:n, har aldrig sett på burken så här mycket!
Hämtade posten, och Oj vad skoj! Här fanns fotona jag beställt och en PIF ( Pay it forward) från Morfen!
Lite som en RAK kan man säga, hon hade en utlottning bland de som kommenterade i hennes blogg, så i nästa inlägg kommer jag att göra likadant! Tack Anna för ett superfint litet kit!

Lilla Thea har badat, och mamma och pappa filmade och tog kort! *Skrattar*

Nä nu ska jag se om jag kan scrappa något, tex. grattiskort till Mammas 50-årsfest imorgon, sent ute som vanligt!

I kväll blir det  nog bara TV-mys och en syndig fredagspizza!

Oj då, långt blev det också =)

Önskar Er en mysig helg!!
***Kram***
image388


Ett litet ord Ord #9

Här kommer denna layout, ordet var NU.
Journalingen är egentligen gömd, men ligger så den syns här:
image386

Mammas 50-års fest

Nästa lördag ska mamma ha 50-års fest. Hon ville att jag skulle göra framsidan till festhäftet. Idag på förmiddagen fick jag scrappat fram en förstasida. Vad tror ni? Kan det funka? Ska ju kopieras (i färg), därför valde jag vit botten och gjorde det i A4format. Ovant, ska snart se till att testa 6X12 också, för det var skoj att göra i ett annat format =) . De som kommer är ju inte scrappare, detta blir ju förhoppningsvis roligare än en "vanlig" sida iallafall!
image385

Så, nu var det dags att ge lillfian lite kvällskäk och sedan natta sig.
Ha det gott!

Ett litet ord, Extrautmaning #9

Hann med att göra extrautmaningen nu medan Lillan sover. Ordet var Avundsjuk. Hmm så svårt!
Så här blev min tolkning:
image384

Blev konstigt i scanningen men...


En snabbis bakom skärmen..

med en glupsk liten tjej i knäet!

Lilla damen vägrar just nu att sova och får hänga med vid datorn, det ska börjas i tid!

I Ugglekostym:

image382

Små fossingar:
image383

Samtidigt tänker vi  (jag åtminstone) på den roliga mässan, som pågått för fullt idag, och att jag önskar jag kunde vara där! Fast att gosa bebis är inte heller fy skam !! *Myser*
Kanske, kanske  att man kan lyckas ta sig dit under morgondagen ( fast jag tror inte mannen i huset har nån större lust :-S ) så vi får rikta in oss på Partille istället tror jag!

Hej svejs!

Underbara kort, och underbara bebisar!!

Tack snälla tjejer som förgyllt min brevlådestund de sista dagarna med fina underbart fina kort och presenter!

Från Fru Fors med familj kom det en så sööt body med byxor och ett superfint kort!
image377
image378

Tack till Tina & Malin H för de superfina korten, så rara dikter och texter på!! Underbara!

***************************************************************************************************************

Onsdag idag, tänk att vår lilla skatt redan är en VECKA gammal!! Tiden har gått så fort, och man har ju mest bara gosat och vyssjat och matat hela dagarna, så allt är nog som det ska! Hon är snäll och go för det mesta, lite gnällig nattetid ibland, men det är ju inget konstigt. Man börjar kommain i det lite nu iallafall!

Sedan kommer här en bild på mig och lill-fian från när vi hälsade på hennes gammelfarmor för första gången idag:
image379

image380
Lillan redo att boxas lite ? Hihi =)
Upptäckte att det är svårt att få fina bilder på bebisar, snabba är de!

****************************************************************************************
Och lite kattbebisar:
image381

Och nu är mina ögonlock så tunga, så tunga så jag borde verkligen krypa till kojs!
Men på återseende!
*Kram*




Måndag

Lilla snuffan var så duktig i natt, vi fick sova nästan 5 timmar i sträck under natten, då gjorde hon ett gnyende, för att somna om ytterligare en timma, så vi gick inte upp förrän vid 9. Skönt! Fast idag har hon varit lite gnällig emellanåt, men så kan det ju vara =)

Igår var hennes mormor på besök med sin man och Emils morbror och hans familj. Då var hon snäll som en liten docka!  Idag har farfar hennes varit här och inspekterat. Hon fick världens sötaste body & mössa med röda & blå fåglar på, perfekt att scrappa *Hihi*

Roligt att få post är det också, idag fanns det ett supergulligt kort från Elisabeth i lådan:
image376
Tack så mycket söta du!! 
( blev så förtjust i stämplarna från hÄnglar´s senaste, då det passade så bra just nu- både barnvagn och katter fanns med,  vagnen ser ni här!)

Nu ikväll kommer min bror med sin lilla familj och hälsar på, så lillan ska få träffa kusin Holly igen, här ska plåtas!!


Angående namn till "Lilltösen" så har jag ju alltid sagt att om jag får en dotter ska hon heta Cornelia, dels för att jag tycker det är så fint, dels för att det finns i släkten. Men jag är inte lika säker längre! Hon kändes inte riktigt som en liten "Nellie", och hennes pappa har fastnat för Thea, vilket jag också tycker är väldigt fint, så det lutar nog åt en liten Thea. Eller kanske Teah?  Vi skojade lite om Molly som är gulligt, men Holly & Molly blir nog liite mycket, värsta Humle & Dumle!!  *Skrattar*

Ja angående detta återkommer vi, för nu hör vi att kusin är på plats!
Kram på er &  Go kväll!!


ÄÄntligen!

Äntligen så var målet på resan nått!

En liten underbart ljuvlig tjej har kommit till oss!
KL. 04.49, onsdag 2007-09-05 såg hon dagens ljus, och våra hjärtan smälte som is...
Verkligen lika fantastiskt och ofattbart som alla säger! Snart börjar man kanske förstå att hon verkligen är "våran"!!

I eftermiddags kom vi hem från BB jag och lillan och Emil förstås, och har försökt att bara varva ner. På hemvägen stannade vi hos lilltösens farmor på lunch och presentation, härligt!  Ett litet besök av kompisar med, den på dagen 6 månader  äldre blivande vännen Thelma har också hunnits med.

image375
En liten bild från BB, tummen upp!

Återkommer imorgon, för just nu är det inte långt kvar innan jag slocknar!
* Tuff vecka *  =)

Kram på er, och tack så hemskt mycket för alla goa Lyckönskningar, SMS och kommentarer!

Ett litet ord # 7 Liksom

Här kommer min LO:

image373

Bara för att man älskar att kolla posten liksom!!

Snart...

Vet ni, nu var det sista gången jag var hos BM med denna magen!
Vattnet började gå i morse innan  jag åkte dit, och BM har konstaterat att så var fallet.

Jag ringde E på vägen hem, har packat väskan lite till och fotat kattungarna. Passat på att äta lite och nu kan vi bara invänta att värkarna ska sätta igång! Förhoppningsvis börjar de snart så att man kan bege sig mot hospitalet.
Annars måste vi ändå åka dit på koll under eftermiddagen.

image372

Här är en LO om just "Snart"!

Nu ska jag se om jag kan fördriva väntet med att scrappa lite, och när jag återkommer i bloggen är vår familj förhoppningsvis utökad med ytterligare en liten  krabat!  *Håll tummarna snälla ni!*

Tänk, tre inlägg på en o samma morgon, det hör inte till vanligheterna!

Må gott så hörs vi! =)

Måndag morgon

När vi kom ner i morse fanns det ytterligare 2 st små kattungar hos Selma.
Den stolta moderna ligger och kurrar hos sina små och verkar uppenbarligen nöjd! Det enda trista med detta är att vi hade ju tänkt para henne med en birmahane, så att ungarna blir riktigt söta, och lika mamman, men trots att hon fått piller har det tagit sig ändå, och pappan blev istället en svart hankatt som E sett springa i trakten här.
Dettta resulterade i en st svartvit och två svarta kissar. De blir säkert korthåriga som pappan också.  Inte det minsta lika sin mamma tyvärr- men blir säkert söta ändå!!  

   

Kl. 07.00 ringer min bror och säger  undrar om " vi syns på BB?"  
Hans flickvän hade haft värkar i några timmar, och på sjukhuset hade de sagt att de kunde komma in så snart
de kände för det,  just nu gick Emelie och städade lite hemma.. *Fniss* De skulle noig snart åka in!
Så innan dagen är slut kanske man kan titulera sig faster!!

Nu ska jag snart ner till BM för att göra en koll, önskar att jag snart kan ringa Emil och säga åt honom att skynda hem från jobbet, men det känns inte så, inte ännu iallafall   =(

Återkommer med rapport under dagen!

Färgutmaning v.34 på SweScrapbook

Gjorde denna LO till en utmaning på Swe Scrapbook´s blogg  där färgerna skulle vara 
* grå
* turkos
* gul          + att Svart & vit fick användas.

Lite solrosor från fältet hos mammas grannar:
image368

Har verkligen halkat in på detta med utmaningar och skisser, känns lättare att få nåt gjort helt enkelt! 

Söndagsnytt från Smedby

På bebisfronten HAR det faktiskt just hänt något här hemma!!
Inte det man kan tro, men faktum är att för några minuter sedan kom ett litet liv till världen i vårt vardagsrum!
En liten svart, hårig krabat födde mamma Selma efter att ha varit lite "konstig" och mjauig nu på kvällen. Hade precis gjort en låda till henne, men hon ville ju helst ligga med oss i soffan. Stackaren fattade nog inte vad som var på G. Till slut lade hon sig till rätta, och nu ligger hon där o kurrar. Får se om det blir fler!

I min mage rör bebisen sig, men verkar inte vilja titta ut ännu. I morgon bitti ska jag till BM, men hade ju hoppats på att "slippa" detta besök!

*********************************************
Annars har vi vart hemma, E har lagt klart taket på garaget, vi har slappat i soffan och jag har scrappat efter en skiss på Scrapinspiration:

image366

Nu ska jag kolla på TV: "Ensam mamma söker"
Ha det gott!

Hallå bebisen??!Kom ut nu!

Nu har nästan hela dagen passerat, dagen med datumet man varit så fokuserad på, datumet som kännts så himla avlägset under en lång tid....  Det magiska datumet för BEBIS! 

1/9      *     Första september 2007  *       2007-09-01

Vips så var den här, septembermånaden, som varit så långt fram!

Väntar, och väntar på att det lilla livet ska ge sig tillkänna, men ännu är allt lugnt. Och visst är jag mycket väl medveten om att det är vanligare att gå över tiden, speciellt som förstföderska,  än att  få för tidigt eller precis på den beräknade dagen.  Det stoppar ju tyvärr inte otålighetskänslorna, nyfikenheten och väntan!!

Sitter vid scrapbordet, och försöker  skapa något sålänge.

Men men, "den som väntar på nåt gott" heter det ju!!

Trevlig lördagskväll =)


(Bild från onsdag, 4 dagar före bf.)

Fredag: Gardiner, garageport och soffläge

Var uppe med Emil kl. 5.55. Åt frukost och kikade lite på Nyhetsmorgon innan jag drog igång mitt stora mission för dagen: Sy gardiner till köket

Inte vilket mission som helst, det tog bannemej tid!!
Tyget jag valt var kraftigt (och dessutom randigt-vilket gör det hela lite pilligare), och blev lite tungjobbat, gardintypen ser väldigt enkel ut, men var jobbig att göra! Mäta, nåla, vika, pressa, springa upp till symaskinen, sy en söm, ner i tvättstugan igen och upprepa det hela ca 5 ggr per gardin...
Avbröt för samtal med mammsen i en halvtimma, annars var jag klar kl. 12... Det var den förmiddagen det! =)

image362

Korta och veckade, som kanske inte syns så bra här men,  jag känner mig rätt nöjd med att ha det gjort- äntligen- efter 4 månader i huset!

På torsdagen fick jag upp dessa, även de svarta- testade med vita först men det blev på tok för blekt:
image364

Skönt att ha nedervåningen "färdiggardinad" äntligen! Nu är det bara lite nya möbler som saknas!
********************************
När E kom hem åkte vi till Mollösund för att hämta garageportar han beställt, stannade och köpte pizza,
och åt lite framför tv:n.  E började arbetet med att montera portar och jag påbörjade "arbetet" med en LO.
Sedan kom min bror och hans tjej, så blev det lite umgås & prat till sena kvällen.
********************************

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe!
Hej svejs!

RSS 2.0