Vilken helg!

En toppenhelg har passerat!

Underbart väder, sol & bad på fredagen, med handling och förbersedelser inför träffen, Orustscrap, på eftermiddag & kväll. Enda missödet här var att jag "inte tänkt på"  att det var min & Emils 4-årsdag just denna kväll, oops! Men vi får fira en annan dag!
Lördagen, då träffades vi som ordnar med träffen, vid 9 i lokalen, och mellan 10-22 scrappades det friskt, 58 st var vi!
Dagen gick som vanligt väldigt fort, och för 4:e året i rad hade vi toppenväder! Mysigt att kunna sitta ute och fika och rensa skallen lite =) Tack alla ni som var med och gjorde dagen så lyckad,-läser nån här så far ni lämna en kommentar!! Och tack Sofia, Emelie, Karin (& S-O som hjälper och fixar!!) för trevliga träffar inför!  Sedan var jag hemma vid 23.30, så det var en lång dag med trötta ben och trött rumpa ;-)!
Några utmaningar hann jag med, detta var till Tingturas kortutmaning- använd turkost, rött och vitt samt något stämpelmotiv:


En LOutmaning som Creativica hade, där man skulle ínspireras av en Gallerixklocka, som hade samma form som "spiralen" i Theas klänning och på pappret. Jag inspirerades alltså av dess form!



Mer kommer en annan dag!
*****************************************************************************************************

Igår söndag, åkte vi ut med båten. En sån värme det var, skönt att komma ut på en holme där det fläktar lite. En kompis till Emil var med samt Farbror Robert, och så mötte vi en familj ute på ön. Så härligt så!!

Under parasollet

Massa bus i vattnet


HögerVy från under parasollet

En underbar dag & kväll hade vi! Men när det är 32 grader vid 22-tiden är det lite svårt att sova... Vågar inte klaga för mycket på värmen dock- bäst att njuta och vara nöjd!!

Nu är det dags att ta tag i måndagssysslorna, ha en skön dag!



Ikea-resa

I onsdags blev det en tur till IKEA för mig och min mor. Jag köpte en BESTÅ-hylla, som blir 180 cm lång i tre 60-sektioner (1+2), och med dörrar nedtill. Hyllan ska stå i vårt allrum uppe, där jag tänkt att förvara lite böcker, fotoalbum och annat, men främst- och viktigast- scrapgrejor! Ett skrivbord ska placeras i närheten, och tanken är att jag under trista vinterkvällar när barnen sover, ska kunna sitta och scrappa framför tv:n i lugn & ro. Höst - och Vintertid är det exceptionellt mycket fotboll och hockey på tv.n nere, så då är det ju bra om jag kan flytta upp, pyssla och ha koll på barnen samtidigt.

Har inte riktigt bestämt/ klurat ut hur jag ska få till möbleringen här uppe ännu, men det ska gå på något sätt!
Vårt kontor kommer nu att bli nya bebisens rum, men får tillsvidare vara kombinerat gästrum. Theas rum ska iordningställas helt, men jag avvaktar lite för att se vem bebisen är- för tapeternas skull! Blått med silverblommor eller beigerandigt finns att välja på, och får vi en liten kille känns det kanske roligast att han får det blå rummet- även fast det egentligen inte spelar nån roll!

Nu ska jag röja ur mina hyllor här inne och sortera i ordning alla saker, och sortera på Theas rum- där det ligger en hel del av mina saker också... Hur har man lyckats samla på sig alla grejor??!
 
I morgon är det dags för Stor Scrapträff här på Orust och vi kommer sitat inne och scrappa hela soliga dagen 10-22, och sedan ska det röjas och fixas till. Tror att vi som vanligt kommer få en toppendag, 60 scrappande tjejer kan inte ha tråkigt!! Underligt att vi prickar in strålande sol varje år bara =) Hoppas på att få ett gäng foton med posten idag, lite nytt att scrappa är ju alltid skoj!

På söndag hoppas jag att vi kan komma ut en tur med båten o bada, det hade vart mysigt! Tog mina premiärdopp igår, på ett för mig nytt badställe, det var härligt - uppfriskande- och lite sol och mat på klipporna- snacka om livskvalitet!

Nu ska jag ta tag i rensandet bland hyllor och pinaler- ha en go dag!

Vinn snygga smycken!

Hos Guldkant på Livet kan man tävlaoch vinna snygga smycken designade av Liza Hermeline:


Här kommer du direkt till tävlingen:
http://guldkantpalivet.blogspot.com/2009/06/vinn-sommarens-unikaste-smycke.html

Ha det nu gott i sommarsolen !

Solskensmorgon

Härligt när man fått sova hela natten, Thea har "snällt" sovit i sin säng, och man har haft gott om plats själv, och vaknar kl. 06.00 och är PIGG!!
En kopp kaffe och god sommarfrukost, och en stund framför datorn, härligt!


Morgondimman har lättat och solen strålar ute, och himlen är blå! De säger att veckan ska bli fin & varm så jag hoppas man ska få sola sig lite!

Igår skulle Emil egentligen åkt på AC/DC men jag hade lite konstiga känningar i magen, och rörde mig stelt som bara den, men den lill* krabaten är fortfarande kvar på insidan magen, precis som jag anade. E kände att han inte ville riskera nåt, hade vart lite trist om han åkt ner och jag inte kommit fram på telefon till honom och det dragit igång! Men men, liten kommer nog stanna inne ett tag till, idag är det 2 veckor kvar tills det är beräknat. Snacka om att det gått fort!

Nu skulle jag ju egentligen ha fixat med lite foton så att jag kunde skicka för framkallning, men instället har jag surfat runt en massa, och hittade denna roliga kurs:


På jessicasprague.com kan man registrera sig, och sedan skaffa sig lite mer kunskaper när denna 2-veckorskurs drar igång. Hoppas hinna vara med! Ser ju att den startar 6/7- vår bebisdag- men det kan ju funka ändå ;-)

Nu ska jag kolla igenom de senste veckornas foton, och om ett par timmar ska vi åka till Sofia och förbereda lite inför Orustscrappen som går av stapeln på lördag.

Ha en skön måndag!

 

Midsommardag

Tänk att Midsommarafton redan har passerat!  Som vanligt var vädret kyligt med inslag av regn, men vi är  faktiskt nöjda med hur det var ändå, eftersom vi klarade hela dagen utan nederbörd! När grabbarna satte upp partytältet på förmiddagen kom en rejäl skur, men sedan var det ju uppehåll hela dagen- om än blåsigt och lite råkallt- ända till vi drog igång grillen  vid 23.30 tiden.

Det var ett härligt gäng med folk här hemma, en skock barn i blandade åldrar, de stora lekte med de små till föräldrarnas och de små barnas glädje ;-). En liten midsommarstång blev lövad och fin, sill, potatis, jordgubbar & tårtor avnjöts. Fick ett recepttips av mamma- koka rabarber & jordgubbar med socker, och blanda med vispad grädde till en mousse- jättegott att ha som mellanlager i tårtan! Jordgubbarna, ljuvligt goda- bland de största jag sett- var både söta, och självplockade på grannön. Några nubbevisor sjöngs och det spelades fotboll på gräsmattan. Vi hade en jättetrevlig dag och kväll, och de sista gick vid 02.  Dessutom hade vi besök av Polisen, man hajar ju alltid till då en polisbil dyker upp, men i  detta fall var det patrullerande vänner som passerade och sa hej en snabbis.







Idag har varit en lugn dag, lite röjning och lite vila.  Om nån timma ska vi på en årlig volleybollturnering hos ett par kompisar, det blir skoj! I morgon blir det nog bara vila :)
Hoppas att ni också haft en go´ midsommar!

Kusinpuss, och Photoshoptips mottages!

En sida blev scrappad i förrgår efter att Thea äntligen somnade, nattuggla precis som sin mamma ;-)


Visste inte riktigt vad jag skulle göra med bilderna, men visst kan det vara kul att ha denna söta händelse dokumenterad!
Kollat igenom mina kort, men de flesta är bara trista.

Måste ta tag i mitt photoshoppande, så att jag lär mig göra lite roliga saker med bilderna.
Några roliga PSPtips någon??  Snabba enkla grejor, rutor, overlays och annat  ger sån rolig effekt! Har försökt lägga in mina egna foton, men fattar inte hur jag får storleken rätt, alltså hur jag vet i vilken storlek min bild ska vara för att passa i tex. en Polaroidbilds-mall. Det blir bara knas hur jag än gör...

Har du nåt skoj att "lära ut" eller bidraga med, kommentera gärna!


Äntligen...

lite lugn & ro!

Nu är mitt "jobb" sålt och överlämnat, och jag har blåmärken på rumpan av att ha suttit & stansat in inventeringsresultat.
Vi spenderade nästan 12 timmar med att inventera i söndags, 6 personer, och medan de nya ägarna byggde om igår så satt jag vid datorn och knappade in efter våra listor. Phu!!
Och nu har jag jobbat klart! Känns riktigt bra nu när jag har vant mig!

Nu hoppas jag hinna med här hemma, att få ordning på Theas rum och kontoret/ living room uppe. Att plocka fram och förbereda bebiskläder- nu är det bara 20 dagar kvar till BF- det känns när man ska försöka sova på nätterna, det är stört omöjligt! Varmt, bökigt och massor av bråkig halsbränna. Men den som väntar på nåt gott!

På midsommarafton kommer det ett gäng med folk hit, hoppas få en trevlig kväll!

Nu ska jag strax hämta lillskruttan på dagis, handla mat och fortsätta att städa, men ska uppdatera snart!!


Från båtturen för två veckor sedan. Ett par sekunder innan Thea kom på att det är skoj att springa i vattnet, tog fart och lade sig raklång =) Årets första dopp!

Helgen snart tillända igen

Idag har vi haft en ganska slapp dag!
När vi väl kom oss ut i trädgården hann vi väl vara ute en kvart innan det kom värsta hagelskuren! Här snackar vi "snödrivor"  och en sisådär dryga  20 mm nederbörd. Det var så att det blev stopp i stuprören.

Det var bara att gå in igen, fixa lite mat och till och med scrappa lite, foton tagna hos min farmor nu i våras.


Får skriva mer imorgon- nu går de andra o lägger sig!
God natt!

Onsdagskväll

Mitt i veckan, varje timme är en timme närmare helgen! Härligt det ;-)
Jobbar mån-fre, men imorgon kommer jag hem tidigare än 20:00 så det är sköönt! Hinner gosa med Thea, och inte så stressigt före mitt egna läggdags helt enkelt.
Nu har jag i vilket fall som helst max 8 dagar kvar att jobba, bara denna veckan och nästa, innan ägarbytet på jobbet sker.
Sorgligt men ändå OK. Har ju vart involverad i 11 år i denna butik, och jobbat i 5 år, så det är klart att det känns konstigt! Jag kommer ju fortsätta att kika in och hälsa på och handla när L tar över för att hålla abstinensen borta  =)

Gjorde klart en LO om vår lilla pratkvarn idag, inte helt lätt att läsa vad jag skrivit, men det är skönt att ha några av hennes vanliga "sayings" på pränt i alla fall, hon babblar mest hela tiden!



Stansade ut bokstäver i foam med Revan, smidigt, bara att limma på! Men måste ju erkänna att jag föredrar stickers, för bekvämlighetens skull.

Beställde lite nya foton igår, hoppas de hinner komma innan helgen!
Nu är det dags att stänga ner för idag, ha det gott!

Vilken kalashelg!

En sån toppenhelg vi haft! Slutade jobbet vid 17 i fredags och åkte på kalas till min pappa. Solen sken och vi var ute en del, det är så vacker utsikt hos pappa så man kan njuta som bara den:

Här bodde jag dels som liten, 1 år-3 år eller nåt sånt, och sedan hyrde jag huset nåt år när jag flyttade hem igen från Göteborg. Underbart på sommaren, och vackert året om!



Thea hoppas med kusin Holly på granntjejernas studsmatta, vi fick nästan muta med bullar för att få dem därifrån ;-)

Kort till pappa, med nya stansen

På lördagen fyllde jag år, och fick paket på sängen vid 6tiden när Thea vaknade och skulle ha "LL". En smaskig parfym och ett svalt, snyggt nattlinne fanns i, och strålande morgonsol på utsidan- sämre kan ju dagen starta!

Jag åkte och handlade, och kutade in på loppis en snabbis- lite skålar och en gammal byrå väntade bara på mig :), måste dra fram slippapper och målarpenseln snart!

Sedan var det cheesecaketillagning och städning och på eftermiddagen kom lite släkt hit o kalasade.
Himla mysigt! En promenad runt grannskapet tog vi hela gänget, så skönt så.


Det härliga "ljushuset" och Gerberaformen, sedd hos Leila och Mat-Tina valde jag ut själv för ett tag sedan när jag o Mamma var på shoppingtur :)  Ett gäng fina böcker, en stor smultronblomma och skor fanns också med, jisses vad bortskämd man kan bli!   
En riktigt toppenfödelsedag på alla sätt!

Söndagen strålade ju den med, fick fint MorsDags-paket  med örhängen, halsband & armband av Thea, redig tjej på att shoppa! Sedan åkte vi och lade i båten, och tog en härlig tur nästan till Henån och tillbaka. Fick inga kort tagna, då Thea satt i min famn. Hon sov halva turen och vaknade lagom till vikom i hamn, och tog en bulle på bryggan. Mysigt!
Sedan tog hon sig ett dopp! Hon gick i strandkanten och fick ett ryck att springa, fast lite för fort, och lade sig raklång i plurret!
 
Hem på lite käk, och sedan hälsade vi på Cissi & Jocke som äääntligen flyttat in i huset! Härligt, vad jag väntat på detta!

På eftermiddagen var det MorsDags-middag hos min mamma, gott grillat på altanen, som en riktig högsommardag!

Sannerligen ingen tillverkare av exklusiva kort, det är rätt besvärligt att skapa nåt i mitt kaos på pysselbordet just nu ;-)
Ska investera i hyllor och organisering till vår övervåning och smatidigt röja rejält bland pinalerna så man hittar!!

Om du orkat hänga med ända hit ner är du inte dålig!  Nu har jag en nyvaken tjej, trött efter alla helgens kalas, i knät och ska fixa frukost. Sedan väntar jobb & dagis på oss, men på återseende!
   

RSS 2.0