Önskar GOD JUL!!!

Hade ledigt igår, och OJ så skönt! Skulle in till Torp och shoppa julklappar. Var kvar i 4,5 timmar- och jag som hade lite lätt panik efter 1,5 timma... =) Usch vad tiden gick fort!
Fick handlat och sprang på lite bekanta, och sedan stannade jag för att handla mat i Henån.
Väl hemma blev det ett par mackor, och jag satte mig i soffan. Skulle "vila" lite tänkte jag, Emil bäddade ner mig med en filt, och sedan vaknade jag yr i huvudet tre timmar senare.... Ooops!
Tog mig i kragen och fixade lite köttfärspaj, och sedan såg vi "den gröna milen". Den är så bra, men sorglig!
Nu har jag precis städat färdigt, och ska slå in lite klappar,  pärla ett halsband till farmor och sätta in en massa foton i album till Emil, han hade önskat sig ett "Byggalbum", det blir inte scrappat, utan bara i isticksalbum (och knappt man hunnit fixa det! ;-)

Sedan bär det av till Tjörn för att fira jul med mamma & Anders, brorsan & Emelie, samt Anders döttrar Emma & Madde. Ska bli så mysigt!

Önskar er alla en RIKTIGT HÄRLIG JULHELG!!!
SELMA tomtar!

( denna bilden kom till efter en hel del mutande med kalkonbitar... Tomtedräkten
tillhör inte Selmas favoriter kan jag säga!)

Fullt ös!!

På jobbet är det ös, mängder av folk, tusentals paketinslagningar (känns det som) och en hel del kräng!
Och jag gnäller inte, men man blir trött av att stå, vara snabb & rask och framförallt trevlig & tillmötesgående HELA dagarna.. Och det gäller att hålla allt & alla i huvudet! Lätt att snurra till det vill jag lova.  Fast det är ju en kort intemsiv period så det är bara att härda ut!
Hoppas bara att mitt begynnande halsont inte blommar ut utan bromsas bort med Ipren..
**
Började på några julkort, de måste ju postas i morgon senast... Blir nog inte så många är jag rädd! Oops!
***
Såg just på TV om det hemska motorvägsraset i Munkedal.... Läskigt att sådant händer. Hoppas att de som varit med om det, inte får allvarligare skador. Usch & fy för olyckor och katastrofer!
Då kan man bannemej sitta här & vara trött, och inse att man ska vara tacksam i stället. Tacksam för att man är "hel"  och trygg. För tacksam över det är man ju, även om man typ varje dag önskar sig fler timmar, och färre bestyr!
**

Nä det blir nog klart / slut med detta, men hoppas ni mår gott och hinenr med alla "jul-måsten!"
(jag köpte min första julklapp igår, får nog ta resten på lördag;-) )

Kram!


Titta, jag har pärlat!

I morse svek jag datorn och satte mig med pärllådorna en stund.  Varför finns aldrig det man vill ha?!
Köpte en ny skjorta/ blus i förra veckan med lite guldinslag så jag tänkte detta kanske kan passa till.
Nu efter jobbet medan jag kollade på "Ett Herrans Liv" blev det ett kort svart halsband också.

dagens halsband (månadens.. hihi)

En rolig sak idag förrästen, stod & pratade med en kund, när jag hörde barnröster, vände mig om då stod Tina där med Emil & lilla Verisen! Skojigt besök!! Lilltjejen var sjuk och alldeles varm och satt under mammas jacka i en sjal. Hon verkade ganska matt den lilla stackaren.. Och Emil- ja han ville bara hem och öppna chokladkalendern de missat i morse!!
Kul att se er!!
Kram & Godnatt!

Liten helgresumé!

Så var det plötsligt söndagskväll igen!
I fredags jobbade jag till 18.30, kom hem och släpade bit för bit upp hylldelar in i vardagsrummet. Med hjälp av gummiklubba och en nyfiken lillkisse monterades hyllan Expedit från IKEA upp bredvis fåtölj & TV.
Skönt med lite mer avlastningsyta och lite dold förvaring hehe!  ännu inte helt organiserat men klart bättre än innan. Lite mer ombonat.
hyllinstallationen

Eftersom E var iväg på killkväll satt jag hela kvällen framför TV & dator, utan en massa zappande som det annars blir. Mest kollade jag på " Faddergalan". Bra artistuppträdande och intressanta inslag. Kunde inte hålla mig för skratt vid Darins & Agnes uppträdande- han juckade runt på scenen som jag vet inte vad, medan Agnes stelt försökte hänga på! Tyckte det var lite komiskt!

Lördagmorgon steg jag motvilligt ur sängen kl. 10. Hur seg som helst, kändes som lite bakisvarning, kanske kaffebakis isåfall..
Åt frukost framför TV:n (eftersom vi inte sitter i vårt omysiga kök nånsin blir det alltid måltid i soffan), när E  som vart ute och svirat lite lätt på fredagen begav sig till bygget vid 11-tiden råkade jag somna i en timma sittandes i fåtöljen. ooops, jaja det var säkert behövligt. Sedan städade jag och tvättade, och åkte till huset för att kolla till Emil. Handlade mat, som verkligen ärt min hatuppgift nu för tiden, men oundvikligt tyvärr.

Lördagsmiddagen var otroligt enkel att tillaga! Mat man "glömt" bort - det blev Postatissallad och grillad kyckling, majs & vitlöksbröd.
Och så kunde jag ju inte låta bli att testa Sannas recept på saffranskaka! Hiskeligt god smet ;-)
En god doft spred sig i vårt lilla hus, och gav lite julkänsla! I vår ugn (varmluft) går det lite för fort ibland, och jag råkade bränna botten på kakan, samt att den kanske blev lite i brunaste laget, men god var den! Och jag kände mig nöjd att ha bakat- jag som max gör paj annars! ( sockerkaka är ju inte så svårt på en skala, men ändå!) 


Vi såg " The BreakUp"- fy vilken seg film, rekommenderar den inte faktiskt. En lugn & skön lördagkväll med godis o allt, förflöt stilla.

Söndag Såg på Nyhetsmorgon- Scrapbookinginslag =) samt Rymdreportage! Kul att det scrappas i TV, och skönt för Fuglesang att äntligen kommit iväg kan jag tro!

Jobbat från 11-15, en massa julkortskunder. På hemvägen åkte jag förbi gamla polaren Krille och "kollade till" hans bygge lite grann. De bygger ett hus ganska likt vårt, så detär kul att se och "tjata lite skit". hejade sedan på Emil och T vid bygget en sväng.
Tvättat & gjort middag (kycklingwok & ris- tänkte ju inte på att vi åt kyckling igår..). Och nu sitter jag här!!

Hade jag inte jobbat idag hade jag förmodligen vart på scrapträff och SKAPAT istället, men man kan ju inte få allt!  Hoppas ni andra haft en härlig helg!

TACK för rolig post!!

Se!
mp3 & Tackkort =)
Tack goa Malin   för rolig post idag!!
Vilka härliga kort du gjort, anar man en favorit i Diesel kanske ?!
Tack för mp3 skivan ( som jag inte kunnat provlyssna för högtalarna vägrar att samarbeta..) men av döma av det fina fordralet, och titlar & namn på baksidan- så kan det inte misslyckas!! Ett namn var nytt för mig tror jag- the Killers- vad har de för låtar?! **Någon som kan nynna lite så jag kan se om jag känner igen?**   Ser verkligen fram emot att få lyssna! Återigen- Tack tjejen!! You made my evening!

Huset med tak & fönster?

Kommer inte ihåg om jag visat dessa bilder innan- men isåfall får ni antingen en repris eller så får ni rulla förbi ;-) !
huset  med fönstrena iHuset från vägen
För så här blir det iallafall med tegel på och fönsterrutor på plats!  I övrigt återstår
bara lite målning på utsidan så är den klar, men detta fixas till våren.

Har vart i huset idag och kollat in övervåningen, och funderat på sängplacering och sånt.
Hu så svårt!! Men nu är det lite väggar uppe, så att man får ett hum om hur det kommer att bli. Måste säga
att jag är förtjust i "kuprummet" på övervåningen, kommer att bli så ljust och härligt och det blir faktiskt
en hel del väggyta inåt huset. Favoritvarning på detta rum!!


Min julkalender !

I förra veckan räckte mamma över denna lilla säck:
Julklappsäcken!!
På tagen står det "God Jul Mia-Lotta  1-24".
Jag blev så där löjligt glad som ett litet barn på julafton;--)
Jag fick en julkalender även förra året efter ett par års uppehåll, och jag kan säga att om man har svårt att komma upp på mornarna, så är detta ett knep som gör det lättare!! Trodde inte jag skulle få någon i år med, hade tänkt att ge mamma en liten hint, men gjorde det inte. Som tur är är hon så gullig!
dagen "skörd" innehöll scrubvantar för duschen, perfekt för det hade jag tänkt skaffa mig! Så kanske huden på låren kan återfå sin forna glans ;-)
Andra dagars innehåll:  trisslott (utan vinst), choklad, en vacker ring, 2 st fina glasänglar som pryder fönstren samt en härligt doftande tvål.  Spännande att känna & gissa vad som kan dölja sig under apppret varje morgon! Tack Mamma !

Så nu var det dags för lite "working day preparations", ha en fin dag!! 

 

lite fler bilder från hösten!

När Malin med familj var och hälsade på i lördags hämtade jag först kameran efter att Sonja så fint lagt sig tillrätta i Marcus knä! Han var väl sådär nöjd med denna ömhetsbetygelse, men klappade snällt på henne ändå! Hädanefter ska jag skärpa mig på kameraanvändningsfronten!
Marcus & Sonja myser
Ja det ser ju nästan ut som han inte vill att hon ska komma undan ;-)
Två soffpotatisar:
Malin & Maria i soffan
Och nej, vi är inte stupfulla eller så, fastän våra ögon ser konstiga ut!!
Det är bara ett litet försök att ta bort de röda ögonen i PSP, gick inte så bra ...
Nån kanske har tips på hur man gör??!

En mysig kväll blev det iallafall, tack vännen!


Sedan hittade jag ju fler bilder under morgonens uppladdning/ urladdning (?), dessa är från scrapträffen den 26/11. Alla bruttor är inte plåtade, för efter några bilder scrappade jag åter loss, men här är ett par iallafall:
CaritaQK-stansning pågårTina in action
Malin H ler fint i kameran
Så kul med bilder, ska verkligen bli bättre &flitigare med kameran!

Lite scrappat!


Äntligen fick jag klart två layouter från kräftskivan hos mamma & Anders i september. Jag började på dem förra söndagen på Paperdolls, men de har bara legat. Eftersom jag blev väckt vid halv 7, passade det utmärkt att göra klart dem framför frukost-TV:n imorse. Jag är nämligen ledig idag!! De blev sådär, hade svårt att få till det med sida 2 eftersom det var många foton jag ville ha med, mamma och Anders "skivomslag" tex!

Kräftskiva1

och kräftskiva2
papper Crate Cowboy, Foamstamps Marmalade Li´l davis, Orangea Blommor Fancy pants

Sedan var det två stycken som blev till efter skissen på  paperdolls, det blev två olika eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilket papper jag skulle ha till baby-fotot. Men det blev ju klart bättre med BG-papprena som den ser ut nu, än med det cerisa/ rosa jag satt det på först. Istället fick Olivia äta sina pannkakor på detta papper!:

Sover så sött...
Basic Grey papper, Fancy Pants Biggest Board -K & Hjärta

Pannkakslunch
Papper Bazzill canvas & Bling. Heidi Swapp-blommor.

Solrosfält
Lite solrosor från Tjörn i somras, ett helt OTROLIGT fält!
papper BG, Bazzill och Crate.

Utsikt

Så var det den sista som har legat ett tag för att den inte kännts klar, men nu beslutar jag att den är klar
ändå! Papper Autumn Leaves & bazzill, bokstäver Fancy Pants Biggest Board.

Ha det gott i regnet!

Papperskraft i september

Collage bord på PapperskraftCollage`s bordCissi & Malin på Papperskraft Två goa medarbetare!!

Efter Papperskraft glömde jag min ena kamera hos Cissi ( och den jag fick med mig på söndagen hade slut på batteri..) . Där har kameran vackert legat till förra söndagen då Cissi kikade in på PaperDolls träffen och pratade lite o lämnade den efterlängtade kameran! Främst är det E som har "längtat" då han nyss fått den!  Spännande att kika igenom o kolla bilderna- för vad & när har man ju oftast hunnit glömma vid det laget!!
 Dessa bilder fanns glädjande nog i kameran,  Malin var duktig att fota lite före & efter mässan öppnades!

Hmm några rader från mig iallafall, ska uppdatera Er mer imorgon, för då är jag nämligen ledig!!  Skönt att det är städat hemma, för då slipper man iallafall det på den lediga dagen och kan göra något skoj! Eller så vore det kanske dags för lite bokföring, usch & fy! ;-) Inte så kul, men nödvändigt dock, och det närmar sig ju trots allt årsskifte.. Ha det gott! 


 

RSS 2.0