Blogcandy hos Prickiform

Kolla in dessa supersmarta och snygga stämplarna som finns hos Prickiform till specialpris just nu:


Perfekta till Layouter och kort (eller annat handgjort såklart)!
Skynda dig till deras blogg för att vara med i utlottningen av din favorit!

Shoppat vagn

Efter en lååång arbetsdag ganz allein ( men med en himla massa kunder då förstås) begav jag mig iväg mot stora staden och kollade på en vagn från Blocket. Himla käckt, den följde med hem i bagagen!
Det blev en Baby Travel, begagnad, men det syns knappt, så där sparade man några sköna tusingar jämfört med att köpa en ny, till ingen nytta!

En sån här variant, och det bästa är att den tar mindre plats i bagagen än vår enkelvagn!!
Nu hoppas jag att jag har en sak mindre att grubbla på istället för att sova, nattetid =)
Och det är precis vad jag snart ska försöka göra, lite bläddrande i nya CK kan säkert trötta ögonen ytterligare..


Sov gott!

Det susar i säven

Oj vad det har blåst och stormat i natt!
Jag har knappt kunnat sova, känns som man haft en effektiv sovtid på typ 5 minuter... Sedan har vi utförsäljning på mitt jobb, då det ska bli ny ägare om 3 veckor, så tänker man på det en del. Tänker på barnvagnsinköp, ska kolla på en syskonvagn ikväll efter jobbet. Tänker på min framtid vad det gäller jobb! Jag blir ju faktiskt arbetslös när mamma säljer butiken! Och vad det gäller att tänka på saker när man ska sova är jag expert på det, tänka, grubbla och fortsätta drömma om det hela, hela natten så att man är utmattad när man vaknar! Får helt enkelt ta tag i det under vakentiden tror jag ;-)

Igår var vi på den sista föräldragruppen, pratade och tittade på några filmsnuttar, tänk, snart är det dags för en lite i familjen igen! Lite mindre än 6 veckor kvar! Känns lite overkligt, men mysigt, att snutta bebis igen!
Gjorde koll hos BM efter träffen, alla värden bra, lite lågt blodvärde, men ingen panik. Vågen har inte rört sig så mycket bara 4 kg, inget alls faktiskt de de sista 5 gångerna jag vart där. BM sa att bebis tar vad den behöver, och att man kanske blir bikinismal snart efter förlossningen ;-)

Annars blir det jobb nu i dagarna tre, kalas hos pappa på fredag, lite kaffe & tårta här hos oss på lördag då jag fyller, och till min stora glädje och förtjusning- Min kära gamla vän C & hennes kille, och deras skock med hundar och katter, flyttar till Orust på fredag!!! Tänk att vi äääntligen efter alla år ska bo så nära varann- bara 17 km och typ en kvart- mot nuvarande 14 mil!! Ser så fram emot detta, att det kan knappt nån förstå! Att kunna vardagsumgås- tänk vad det betyder mycket =)

Nu är det verkligen läge att kila ner en trappa och fixa frukost och klädsel på mig & T inför jobb och dagis, hu vadf klockan springer iväg! Ha nu en fin dag!



Tittut!

Helgresumé

Vi har haft en ganska späckad helg. I torsdags var vi lediga, Emil åkte med grabbarna och kollade på fotboll i Göteborg, jag och Thea hämtade honom vid 21-tiden. Innan  dess hann vi med en visit hos Malin med familj, så skoj att träffa dem igen, det var så längesedan nu!  De bjöd på god mat och en mysig pratstund, och Thea, ja hon hade fullt upp med att undersöka alla Elins roliga dockor och grejor :) Hon ser så upp till stora tjejer!

Fredagen var jobbdag för min del, slutade lite tidigare på kvällen då vi var bortbjudna till ett par "här hemma" och deras dotter som är exakt 1 år & endag äldre än Thea. Även idag hade hon fullt upp med att busa och kolla in leksaker och "låna dem".  En mysig grillkväll och sent i säng.

Lördag städade vi gemensamt, åkte och handlade och kollade på Grållklubbens träff i Henån ( Emil & Thea gillade  det iaf ;-), sedan var det tupplur på soffan och iordningställande för 50-årskalas till min faster. En trevlig Trädgårdsfest med massa släkt & andra bekanta ansikten. Åh vilken god mat, det var först en grillbuffé från Salt & Sill, så underbart mumsigt! En rätt jag totalt älskade var en färskpotatissallad med ingefära i, fräsch och god, påminde mig mycket om att äta sushi =) Goda snittar och grejor med lax är ju också underbart! Sent även denna kväll, i säng vid 01, så det var skönt att Thea tog en sovmorgon till efter kl 9 idag!

Söndagen har vart lite halvseg, kollat vid datorn, plockat undan och grejat, sorterat i papper i pärmar.. Sedan tog vår lila familj en skön promenad och kollade på hästar & kossor i hagarna. Skönt! Middag och lite godis senare sitter jag här!
Jag ska faktiskt låta ögonen vila från datorn nu, och placera mig vid scrapbordet istället. Och så blir det väl ganska tidigt i säng så att man orkar med en ny arbetsvecka!

Här kommer kortet till faster:


Idag skulle förrästen min farfar fyllt 81 år. Ledsamt nog är det hela 25 år sedan han gick bort, man undrar ofta hur saker varit om han hade fått leva! Saknar dig Farfar! 

Nu ska jag som sagt flytta mig ner en våning, men hoppas Du med haft en fin helg!

Sköna vardagskvällar

Helgen som gick var i "soffans tecken". Nu har äntligen mitt illamående släppt och jag har jobbat två dar som har varit helt OK. Eftersom E inte är helt återställd efter sin operation har jag slutat tidigare för att hämta Thea på dagis.
Skönt med kvällar hemma! Vi har ätit middag ihop alla tre, och det är inte ofta till vardags- men oj så mysigt!
Strosat runt lite i trädgården och funderat på buskplanteringar och bara njutit.
Och lite scrap har jag hunnit med på kvällarna idag och igår, gjort klart några som legat. Och nu finns det inte en kvadratcentimeter med ledig plats på mitt 3,5 m långa bord- allt är bara en enda röra! :) Angenämt problem dock!


 

Nu väntar en dusch och sedan är det bingen!


Äntligen fredag :)

Och ledig hela helgen, det känns skönt! Ska försöka göra lite nytta, scrappa och bara njuta av solen =)

Illamåendet från igår håller i med samma symptom, men natten var lugn. Jobbet idag var sådär..Man står frusen, och hungrig och ska göra nytta, när det känns som att man ska kräkas bara man rör sig, men till slut var det dags att gå. Jag tycker mitt jobb är roligt så jag brukar inte räkna ner såhär ;-) 
Fotfarande är det likadant, men lite blåbärssoppa och ett knäckebröd har jag ätit iaf. Och nu ska jag sluta gnälla!!!
******************************************************************************************************************************
Jag shoppade loss lite hos en amerikansk webbshop förut, 2 st Martha Stewart Border Punches som jag sett på ett tag, och som verkar jätteanvändbara! Några stämplar från Penny Black och nått enstaka småkrafs och lim blev det med. Så nu har man ett roligt paket att se fram emot!



Här är den ena, den andra var borttagen nu, så jag hoppas jag fick den sista!!

Nu ska jag se om jag kan scrappa nåt, och kanske packa ur lite ur scrapväskan som stått underhalltrappan sedan 26/4 då jag kom hem från Scrapeventet :) Ooops vad tiden går fort!!

Ha en bra fredagskväll!

Torsdag kväll

Jobbat och sedan hämtat Thea på dagis. Det är lite kul för det är så sällan jag gör det! Idag hade de"Förskolans Dag" så det var en hel del föräldrar och barn på plats, och jag kunde få kaffe & bulle :)

Sedan handlade vi mat och åkte hem. Jag hade mått illa sedan lunch, och fick akuttala med "Örjan"- mindre angenämt med mycket ulkande och fontänspyor. Nu är det bättre, men man undrar ju- har man ätit nåt dåligt? Påminner väldigt mycket om de 2 tidigare matförgiftningar jag haft sista tiden, lite känslig nu med mage och allt verkar det som.

När Thea lagt sig  har jag surfat runt lite, spanar efter en käck vagn mest!

Emil mår bättre men är inte lika rörlig som vanligt och inte heller smärtfri.

Pysselbordet står och samlar damm, men ett litet snabbt kort blev det till T´s kusin för några dagar sedan:


Nu ska jag se om jag kan få i mig något, sedan ska jag bläddra lite i Leilas Country Living som kom häromdagen.

Skönt att det är fredag i morgon!

Hemkommen

I eftermiddags hämtade vi vår sjukling i THN. Han blev opererad för blindtarmen i morse, och mår inte så bra, men mycket bättre än igår tack & lov. Svårt att röra sig och självklart ont. Sjukskrivning i två veckor väntar.
Skönt att det gick bra allting, och att han kom in i tid! Tacksam att vi har bra sjukvård här i Sverige!
Och man inser att man ska vara glad & tacksam när man mår bra :)

Godnatt!


Avslutar med lite härlig päronblom från Farmors trädgård idag :)


Tävla om ett ISA Form-tryck!

Isa Forms blogg kan du hitta en tävling i samarbete med Polarbröd,
Hela 20 st snygga tryck lottas ut! Tävlingen pågår till 31/5.


Bilden lånad från Isa Forms blogg.

Passade givetvis på att kolla in några nya bilder, och fastnade för " Gröna Fingrar", ett himla bra MorsDags-tips, åtminstone till min mamma som lägger åtskilliga timmar bland blommor & blader sommartid. Jag ska kolla in väggplats och färger nu i dagarna hos henne, och se om det kan bli en lämplig present!
Se själva så fin:


Bild lånad  från Isa Form.nu

Kika in själv för en massa härliga bilder!

Akuten

Ikväll när jag kom hem mådde Emil inte alls bra. Det började sent igår kväll med allmänt illamående, frossa och magont.
Idag jobbade han med hjälp av Ipren. När jag kom vid 20-tiden låg han på golvet och hade det jobbigt att stå raklång. Efter råd från svärmor som jobbar på sjukvårdsupplysningen åkte han in akut. Så här har jag suttit framför datorn med telefonen bredvid och bara väntat på ett svar om vad som händer.  Så ringde precis E´spappa (som körde honom in), och sa att det troligen var blindtarmen, och att han skulle vidare med ambulans till NÄL för operation.
Usch och fy!  Skönt att svärmor uppmanade honom att åka in känner jag...
Nu ska jag slå mig ner bredvid Thean, och hoppas på att vår kära sjukling ringer pigg & kry imorgon och vill att vi ska hämta honom!

 

Tripp Trapp Trull

Ja skiftande längd i vår familj ;-)
I helgen var vi på släktträff med Emils pappas sida, riktigt trevligt! E´s  kusin tog detta kort på oss, kul att "alla" är med för ovanlighetens skull !

Igår var vi på första föräldragruppen, det var grymt stressigt att hinna dit till kl. 17, sluta jobba på annan ort, hämta Thea- och lämna henne hos morfar, och sedan snabbt åka vidare till MVC´s lokaler men vi hann precis :) 
När vi kommer dit vard et bara 3 andra par, men det visade sig att vi kände allihopa så det var ju skoj!
Prat och förlossningsfilm visades, så nu känner man att det är ju faktiskt inte så långt kvar!

Nu är det frukost, och sista fixandet på Theas kusins 3-årskort som måste postas idag.

Önskar dig en skön tisdag!

Syskonvagnsfunderingar

Jag har funderat ett tag på vad man ska skaffa för vagn när man har två små barn.
Visst kan det funka att använda vår Teutonia kombivagn, och komplettera den med en ståbräda, men vad gör man om Thea blir trött i bena? Dessutom får man ju inte en lugn stund när hon går själv!  P&T-vagnarna väger ungefär hälften, ja lite drygt, av vad vår vagn gör, plus att vår vagn tar upp större delen av bagageutrymmet, då den inte går

Jag har fastnat för Phil & Teds vagn, antingen Sport eller den lite lättare och coolare Vibe.


Tycker det verkar så smidigt att man kan ha den både till ett och två barn!  Sedan är det kanske roligare för barnen att sitta bredvid varandra, men vår lilla fröken är ju som sagt inte alltid så förtjust i att åka, och det kommer nog bli mer av den varan!

Är det någon som vet nån som har en sådan vagn? Vill så gärna veta vad andra som använt den tycker!

"Live well" blev det

På en av kurserna på Scrapeventet, Basic Grey´s, gjorde vi en LO efter Maria Hanssons  härliga original.
Gillar både de mysiga papprena och upplägget.
Här ser ni hennes och Karins sidor:

Tanken var att man skulle göra en ordfläta som titel, men jag fick inte till titeln då det enda fotot jag hade som passade var på mig själv.  Funderade och funderade på nåt tänkvärt. Igår såg jag våra väggord i TV-rummet och det blev  som dem: Live well, Laugh often, Love much. För visst är det så man vill ha det ?!
 
Min version blev så här:


Denna blev till av bara farten:



Så, all for now, dagis & work is calling!

 


Badgroda

En som är överlycklig över att ett badkar äntligen kommit på plats hos oss är såklart Thea!  Nu kan hon bada hemma, och inte bara hos Mormor!  Själv har jag ännu inte haft tid att provbada, men det kommer :)

Här är några aprilbilder på Thea i karet, Sidan gjordes till en skissutmaning på Scrapeventet, Grodstämpeln fick vi i GoodieBagen och den skulle också finns med. Jag hade totalt glömt bort denna LO, tills jag satt och botaniserade bland sakerna alldeles nyss, mycket roligt fanns i påsen!



Tack också för era söta kommentarer om T´s stol- jag ska framföra berömmet till mormodern :)

Nu ska jag dricka en kopp te före läggdags!

Hello Kitty

När jag var liten ( för en sådär 25 år sedan eller så) älskade jag Hello Kitty. 

Jag hade pennor, målarböcker, askar, och diverse skrivattiraljer och vad som nu fanns. Kläder hade jag inte, men det finns det ju en uppsjö av idag!
Ett stort utbud på H&M, Kappahl och även Lindex, jag blir så nostalgisk!
Thea har alltid haft en del Kitty-kläder, och hon gillar dem mycket. I somras köpte vi några små stolar och ett bord till henne, och nu har mormor piffat upp en stol med ett målat Kittymotiv, det blev så gulligt!
Figuren målade hon av från Theas mössa.



Visst är den söt?
Nu ska vi handla färg till Emils traktor innan det är dags för dagis och jobb.  Ha en bra dag i regnet!


Underbar 1:a maj

I morse var jag uppe tidigt 6.30 och gjorde en liten frukostbricka till  "födelsedagsbarnet"-Emil alltså, 
(Eftersom lilla Fröken T ändå snart skulle ha välling- annars sover jag gärna lite längre!):


Sedan var vi hemma,  njöt & fikade och hade lite besök. Jag satt med tråkigheten deklaration, som vanligt i sista stund, och jag har ganska mycket kvar, skoj som attan....*not*

På eftermiddagen åkte vi till Mollösund, verkligen en pärla nära hemma.
Vi satte oss och åt en god middag på Knuts Brygga. Utsikten från bordet ses här:








Lite lugnare nu än om typ 6 veckor =)
Sedan stötte vi på en del "känt folk" och pratade och åt glass, innan det var dags att vända hemåt för en stund sedan.

Såna här dagar kan livet knappt bli bättre!
Nu är det lugna puckar i soffan som gäller, kanske en film?

Ha det gott!

RSS 2.0