Onsdag, Scrappening och inför dop

Så var det redan onsdag igen! Himmel vad dagarna går. Här hemma är det lite förkylt på sina håll, och vi hoppas på att det lägger sig då Lilleman ska döpas på söndag. Har fått ordnat ett församlingshem i sista stund, känns skönt för då behöver man inte lägga så mycket krut på att fixa här hemma med stolar och annat. Vi är många i släkten, och det blir lätt fullt trots att vi bara sagt till de allra närmsta i familjen. 

Scrappeningträffen var riktigt trevlig, och Elliot var så snäll! Trots att han bara sov ca 1,5 timmar under vårt besök som varade 10.00-20.30, höll han sig glad och nöjd. Kan bero på att det fanns en hel del glada tjejer som pratade med honom och gärna höll honom :) Jag gjorde 2 enkla layouter. Funderar på att ändra fliken och pynta lite på "Sweethearts"lo:n, men varför inte börja på nåt nytt istället? Har ännu inte packat upp scrapgrejorna så jag får se hur det blir! Roligt var det i af att träffa en massa tjejer jag inte sett på länge! Inspiration insöps och loppispapper och några saker till inhandlades.

Söndagen tillbringades hos min mor med barnen, då min snälla bror mekade med vår bil, tyvärr- speciellt för hans skull, tog det i princip hela dagen... Dessa bilar... På fredag ska jag åka till besiktningen med kärran, nu är alla bromsar bytta och servicen gjord. Skönt! Tack broder ;-)

Dagarna går åt till vardagslivet, att hålla efter tvätt och städning, handla och laga mat, leka med barnen och mysa såklart. Precis som hos alla andra, elelr hur?!

Räknade mina mormorsrutor igår,har gjort runt 60 st och tror att jag bara behöver göra ca 7 st till innan det är dags att fästa alla trådar och montera ihop alltsammans. Så ganska snart bör det vara klart, om ett par veckor eller så, hihi.

Här kommer LO:arna från helgen:


Scraplift



Färgutmaning, tycker titeln blev lite rolig. Vad gör man när det saknas stickers liksom ;)

Ha det gott!


Dags att packa

mina scrapgrejor, då jag ska göra ett Scrappeningbesök imorgon!

Bestämt mig för bara lördagen, eftersom Elliot är så liten, och man vet ju inte hur nöjd han är :)

Idag kom de sista bilderna från Fuji, jag är lika nöjd med deras leveranser som vanligt!

Jag ska försöka packa lätt, och inte dra med mig en massa onödigt, eftersom det blir barn, barnvagn och baby sitter utöver alla scrapgrejor. OM man hade varit smart och planerat hade man kanske kunnat göra kit att ta med, men det är inte min stil direkt, med planeringen menar jag. *Fniss*
Loppis hade jag väl också tänkt packa med mig- det tänkte jag för 3 år sedan med, och även förra året, men jag har inte lyckats plocka ihop något ännu, så vi får väl se hur det blir med det!

Vem träffar jag där?! Vet att det kommer finnas en massa kända ansikten, så det ska bli så kul!

Nu till packningen och lite fredagsmys och obligatoriska Idol senare i kväll.
Ha det gott!


Äppelkakebak

I eftermiddags gjorde jag och Thea en smaskig äpplekaka. Vi dubblade satsen så blev det lagom i vår långpanna, men vi använde bara 3 STORA klyftade äpplen, det räckte gott.



Jag har fått receptet från min mamma som brukar göra den, men jag tror att det ursprungligen kommer från Leila. Riktigt gott!
 
150g mjukt smör                                         Grädda i ugn 175 grader C  30- 40min
1,75 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
4-5 äpplen
socker & kanel

Rör socker och smör pösigt ( jag kör med elvisp). Rör ned ett ägg i taget och vispa smeten slät. Sikta ner mjöl  och bakpulver. Rör med slickepott. Rör i mjölken. Bred ut i långpanna 20x30 cm. Tryck ner äppleklyftor som vänts i kanel & socker. Grädda & Njut!

Vardag

Fullt upp i vardagen!
Går här hemma och plockar och försöker få ordning bit för bit, men Thea gör sitt bästa för att dra fram grejorna igen ;) Med en 2-årings tempo lyckas hon ganska bra!

Möblerade om i tv-rummet uppe i fredags, och jag fattar inte varför vi inte gjort det tidigare! Så mycket mer öppet och inbjudande, med en massa tom yta mitt på golvet. TV-n gick dock inte att ha på det nya stället för boxen funkade av någon anledning inte i det uttaget, men elektrikern får fixa det så blir det nog bra. Just nu står den otympliga "tjock-tv:n" framför bokhyllan och blockerar så att man inte kan öppna dörrarna, så det är inget vidare. Ska fixa lite på skänken och i fönstrena samt sätta upp gardiner, sen känns det bra!

Annars är det lite fixande med klädskåp och en hylla i hallen som ska göras. Man får ha små mål så man känner att något blir gjort!

Bloggandet strulat lite de sista dagarna, gårdagens inlägg försvann i tomma intet när jag råkade bli utloggad, såååå irriterande när man till slut skrivit klart!

Igår fick jag äntligen skickat in bilder för framkallning. Inte speciellt fixade, men lite olika storlekar, dels för scrap, dels till inramning och till barnens egna fotoalbum. Nu hade jag inte framkallat sedan augusti, Thea har fyllt år därefter så en hel del bilder blev det.

Annars blir det inte så mycket pysslande, har ju inte ens plockat upp scrapgrejorna sedan träffen för snart 2 veckor sedan, men kanske ikväll?! Lite mormorsrutor i soffan har det ju blivit förstås- några kvar innan det är dags att sätta ihop lillebrors filt.

Nu ska jag ge mig av till BVC för Elliots första vaccination, och hämta Thea på dagis.
Avslutar med en liten söt bild på syskonen:


Må gott i höstkylan!

Riskokare- tips

För nån månad sedan var jag på Tupperwareparty hos en gammal arbetskompis.
Jag köpte en snygg turkos "riskokarburk", och måste säga att jag gärna kokar ris numera!
Snabbt och lätt- häll vatten, salt och ris i burken, och efter ca 10 min i micron är det klart! Inget överkok och kladd på spisen, det sköter sig själv så fint.


Bilden lånad från Tupperware.

Det är alltid så roligt att bli nöjd när man testar något nytt!
Är du sugen på att skaffa en egen har jag party här om ett par veckor! ;-)
Nu är det fredag och i kväll blir det fredagsmys av något slag, kanske något gott med lite ris till?!
Ha en skön fredgaskväll!


Rönnbärsår

Träden här utanför har verkligen dignat av rönnbär i år, precis som förra året.
I går efter dagis gjorde jag med hjälp av Thea en rönnbärskrans att ha vid entrén. Den blev ganska så tung, och det ramlar av bär då och då, så jag tror att vi hänger den bredvid dörren istället för på den.





Hej svejs, plikten kallar!

Lugn fredagskväll, lördagsscrap och söndagsutflykt

Mormor hämtade Thea för lite "mormorsmys" och kusinbus på fredagseftermiddagen och vi som var kvar hemma njöt av tystnaden, och lugnet som inföll sig med bara en bebis hemma. Man har glömt av hur tyst det kan vara!
Lite god middag och Idol, härligt att bara vara!
Thea hade en toppenkväll med bad, lek med sin kusin och mys, mormor helt för sig själv. Hon tycker såklart det är skönt att vara ensam i fokus för en kväll!

En rolig scrapträff var jag och Elliot på i lördags. Den ordnades av ett par tjejer i Henån, och vi var där hela dagen. Lilleman "skötte sig" exemplariskt! Tyvärr var ju inte jag så produktiv, det blev bara en färdig LO och efter mycket velande med nr 2 fick jag iallafall limmat fotona ;-). Mycket prat och trevligt sällskap var det!

Här är den färdiga, ville föreviga min kamera:


På kvällen hade vi mamma med man på middagsbesök, och fick leverans av ett styck begagnat växthus som ska monteras upp här nästa vår. Ska bli roligt att odla lite egna grönsaker och kanske vindruvor, så att Thea får vara med och greja och hjälpa till, hon älskar att vattna! (tur det för jag "glömmer" lätt av det!)

Igår söndag var vi och hälsade på min kusin och hennes kille och hund, jättetrevligt, och efter det besök hos barnens farmor, där det bjöds på söndagsstek och god paj. Senare på kvällen  såg vi på "Ensam Mamma Söker", lättkollat och skoj. Och lite virkning till det ;-).

Nu ska jag ta en raid med "städvagnen" innan det är dags att åka till dagis igen. Ha en skön måndag! 

Sötaste 3-månaderskillen!



Tänk att han redan är 3 månader gammal vår prins!
Rund & Go, vägde 6900 g och var 64 cm lång för en vecka sedan, så nu har han säkert passerat 7-kilosstrecket!
Skrattar högt och ofta och pratar en massa. Thea tycker det är såå roligt att prata med lillebror!
Underbara är de!

Här kommer några bilder på raringen:
   

Men så ville ju katten Belmo vara med och gosa såklart, så här kommer några bilder på dem tillsammans!



Ha det gott!                      

Tisdag förmiddag

Först av allt- tack till er som lämnat avtryck här i bloggen! Alltid så roligt att läsa!

Dagarna går så fort!! Inlägget här har ändrats från lördag till söndag till måndag och nu tisdag innan jag blev färdig att skriva och posta det. Datatiden är starkt begränsad, måste se till att få igång min gamla lap top så man kan använda datorn även nere.
 Helgen har varit lugn, trist väder, mest upplagt för inomhusaktiviteter och tänt i kaminen. Fika på vårt "lokala Ullared" i lördags, oj vad många bekanta ansikten vi såg. En snabbis till en liten "hemma-hos-loppis", det enda som kom med hem var en liten keramikuggla för en femma... Lite födelsedagsfirande i söndags, hos mormor som fyllde 82 år, skoj att träffa alla mostrar och morbröder och ett gäng kusiner. Thea fick tyvärr feber på söndag eftermiddag, bara sådär, så det har varit lite sjukstuga här hemma i några dagar, nu är hon feberfri och pigg igen tack och lov!  

Jag scrappade ett kort till mormor, och så blev det en enkel sida på vår lilla dockmamma, annars har det mest blivit virkade mormorsrutor sista veckan.





Nu ska jag ta barnen på en promenad med vagnen och hoppas på att man piggnar till ute i höstkylan!
Ha det gott och tack för ditt "avtryck"!


RSS 2.0