Jag får PANIIIIIIK!!

Jag älskar verkligen sommaren, men lika mycket avskyr jag alla äckliga kryp! HUGA!
I förrgår på stranden blev jag hela tiden antastad av getingar, upp i ansiktet ska de, och surra runt en så nära det bara går. Och jag är väl tacksam- jag får verkligen panik och rusar upp & runt och vill bara BORT!! Jag vet att man ska sitta still och låta dem vara men det går bara inte...

Sofia och en kille som låg ganska nära oss blev min räddning för att få bort det elaka, envisa flygfät...

Senare samma dag, när jag var på 50-årsfest, ska de givetvis vara med där med. Och bara på mig helst... Och då drog farmor & mina fastrar igång med att tala om för alla hur jag var som liten och att det inte precis blivit bättre. De trodde att jag låg för döden för jag skrek tydligen som en stucken gris, och när de kom till min undsättning kunde det vara en myra några meter bort...

Nu är jag mest rädd för älgloppor( de där äckliga "platta" konstiga flugorna som finns i skogen, de springer på snedden och har typ sugproppar på fötterna för de går inte att borsta bort. De kan få mig att börja stortjuta.... Usch!!  Sedan är det bin & getingar då, andra kryp är jag mest rädd för om de kommer på mig, jag blir bara hysterisk då, men inte om jag "bara" ser dem! *Fnissar* Fästingar är också j-ligt äckliga, men inte på samma sätt. De rör sig ju inte så fort.

Tillbaka til det här med getingar- igår & idag ska de envisas med att flyga in för att jaga mig när jag sitter här  vid datorn, vad ska de in hit att göra? Är det så kul att trakassera mig??!  Man undrar ju...

I förrgår natt  vaknade jag två gånger av att det kröp en geting i ansiktet på mig, skräck!! Fast jag hade bara drömt som tur var- MARDRÖM!

Jaha nu var det dags att åka till jobbet! Kram på den som läser ;-))


Glad överraskning!

Idag kom ett paket till jobbet, så roligt!! Det var Emily alfabetet till QuicKutz som jag suktat efter ända sedan det kom ut för flera år sedan (?).  Har använt min QK så lite under åren, men jag måste säga att den blivit  en favvopryl de senaste månaderna! Så nu är alfabetet foamat & klart att använda så snart jag kommit hem från jobbet! Vad har ni andra för favorit"verktyg"?!

Emily-underbart alfabet!

50-års kort!

kort

Igår kväll åkte jag & mamma till min Faster, Kate, som fyllde 50 år. Tänk vad tiden går!!
Jag snodde ihop ett kort till henne på dagen och det blev som ovan.

 Man ser lite av Cherry Artes nya Tropica-kollektion på det mönstrade pappret. Sedan är det blommor o blad från Prima,  stämpel från Spira och lite annat.  Men vilken prestationsångest man får nu när det finns så otroligt många duktiga kortmakare! ( dem vet ju iochförsig inte min släkt om- men jag gör ju det!!)  I vilket fall som helst uppskattar ju oftast ickescrappande människor att få sånt som är gjort personligt till dem, och så även faster Kate! Det bjöds på jättegod mat, tårtor och allsköns godsaker och trevligt prat med goa folk!

Jag gillar kalas- det är en ypperlig anledning att få träffa släkten samlad!

Så härligt och VARMT!!

Igår hade jag en riktigt härlig dag!
Stekande hett ute, så på middagen gick jag & Sofia ner till stranden med hennes barn. Jag fick öva på att köra Simon i sulkyn. Det var inte helt lätt!! En sån där kärra med svängbara hjul som snurrar lite som de vill =)  Jag o Simon plockade snäckor och busade i vattnet. Oliver älskade verkligen att plaska- ju mer det skvätte desto bättre!  Vi hade några härliga timmar vid vattnet och gick sedan hemåt. Svettigt kan jag lova!
Sofia meddelade dessutom att Oliver tagit sina första steg i går!! Skoj! Han är född i maj förra året, och snart får nog Sofian ha ännu bättre koll på sina scrapgrejor om hon ska ha dem i fred!!

Sedan kollade jag till hur det gick för Emil borta på tomten. Han är så duktig och kämpar på i hettan. Det är verkligen som en kokande gryta därborta. Nu har han lagt klart formen till huset, lagt slingor för golvvärmen och kopplat rör & el ( om jag fattat det hela rätt!) . På lördag har han hjälp av 4 "gubbar" för att gjuta. Så spännande!!  Ungefär så här är det tänkt att huset ska bli när det är klart! OBServera att detta INTE är vårat hus! (Önskar att det var gånget så här långt men det lär dröja!)
hustyp
Inte en sån bra bild, men man ser ju UNGEFÄR vad det är för stuk!
Ska bli så kul när det är inflyttningsklart, nästa vår/försommar beroende på hur det fortskrider. Då kommaer jag äntligen att ha ett eget scraprum igen, och det är efterlängtat som ni scrappare förstår...!


 

Stolta syskon poserar

syskon

Här är Emils systerbarn med lillasyster. Ett mindre bra kort- då halva Olivias huvud kapats.. Men man riktigt ser stoltheten som lyser i Max ögon! Och det klart- nu är han ju storebror!

Framtidsfunderingar...

Tänk att vi vet så lite om vår framtid.. Massor med drömmar, mål och ambitioner har man som man strävar efter, men man vet ju aldrig vad som kan komma emellan eller vilken väg man väljer.

Jag funderar så mycket på framtiden, men visst är det NUET som är det viktiga? Om man bara tänker på det som varit eller det som komma skall kanske man missar det som ÄR?
När man ser allt lidande och elände världen över inser man ju hur bra man har det... Det som egentligen är viktigt i framtiden är ju att man har det bra, får vara frisk & lycklig och ha sin familj & sina vänner.
 
Visst är det så? Det är ju så mycket mer värdefullt än materiella saker, pengar och annat..  Man m,åste lära sig att uppskatta vardagen, för det är ju trots allt den som ÄR största delen av vår tid, sedan får man krydda den med lite annat för att ha lite extra att njuta av! Nu har jag vart djup nog, och får ta itu med vardagen- dvs möblera om och förbereda skolstart i butiken på jobbet! =)
Ha en skön dag i sommarvärmen!

framtid

Söndagsutflykt / En sån liten snuffsa!!

Igår förmiddag åkte vi de 10 milen upp till Mellerudstrakten för att kika på kattungar. Hade hittat dem på Blocket  men inte sett bild, tanten försäkrade att de var söta ( fast vilka kattungar är inte det??).  Vi åkte rätt in i skogen 2 km på en grusväg, helt plötsligt öppnar det upp sig, ängar , en sjö och deras gård/ hus. Det var så vackert!   Idylliskt liv för 6 små kattungar!
Alla var så söta, det var 3 långhåriga & 3 korthåriga, men eftersom Sonja & Solveig är rätt korthåriga ville vi ha en långhårig, och helst en hona.  Och så här ser hon ut! :90171-57busa  Hur skulle man kunna motstå denna lilla tjej ? Så gullig så! Och glupsk, hon satt och tuggade i sig en liten firre några sommargäster hade fångat i sjön intill.
Jättekul-  vi ska hämta henne om 2 veckor. Nu ska man bara komma på ett tantnamn på S- så att hon passar in i "flocken" här hemma.. Kollade i kalendern på vägen hem, detta var de namn jag hittade: Signe, Sigrid, Svea,  Selma ja och ungefär där tog det stopp!  Har ni nåt förslag- är det varmt välkommet!!

Teddy- Tjörns badpojke 2006

teeda
Här är Teddan på stranden för ett par veckor sedan, tror att jag visat bild här tidigare. Nu blev det iaf scrappat. Använde Cherrry Artes Party Dayskollektion, tyckte att det passade så bra med lite aprikos-orange till Teddys päls!

Nån mer än jag som ser likheten?!

prsatkrage Gillar denna bild på Baldersbrå så mycket! Tog den förra sommaren då vi en helt vindstilla dag väntade på att TjörnRunt-båtarna skulle komma. Det var inte några båtar som kom så lång kan jag tillägga- då vi var lite för nära mål, och de knappt kom från starten den dagen... Men vilken härlig dag vi hade på ön den dagen!  
daisy Och detta är QuicKutz Daisy, jag tycker de påminner om varann! =)  Man är ju lite knäpp trots allt... **Fniss**

Oj oj oj, idag känner man av att man har ett huvud...

 
Denna brutta "lurade ut" mig igår!  Åkte till Annelie direkt efter jobbet, hon hade lagat supergod fisksoppa som vi åt med vitlöksbröd och det var så mysigt! (Sedan lånade jag deras dusch på egen risk- vattnet i brunnen var slut- så det fanns ju stor möjlighet att stå med lödder i håret och inget vatten.... Men det klarade sig! )

Efter lite piff & fix & klädbyten & " Ska jag ha dessa eller dessa?" och "Kan jag ha det såhär " och " jäkla håååår" samt några cider/groggar/öl så bar det av till Kookaburra på Stenungsbaden. Ganska glest med folk- kan det vara för att det är löning först på tisdag?? Träffade iallafall 3 gamla kompisar som man inte ser så ofta- det var kul! Sedan blev det att gå upp till själva Baden och där var ju också "sådär alltså" . Annelie var i sitt esse och övertalade mig- jag är inte SÅ dansant- att dansa loss på golvet. Jaja det var rätt skoj trots allt!  Varmt var det=)  Kröp till kojs vid 04 i natt och blev väckt av min "snälla"  sambo vid halv 9... Då var det grus i ögat kan jag säga! Men några koppar kaffe & äggmackor senare piggnade man till lite iallafall!

Var det förrästen dig Tina som jag såg dansande frenetiskt i den korta vita kjolen och cowboyhatt ?!!

Nu ska jag röja i köket lite och sedan är det nog scrappingtime! Det är förrästen scrap & surfläge hela dagen idag för Emil ska på "Herrmiddag" kl.13 så jag ska bara njuta hela dagen!!


Is-Kaffe till frukost!

  Igår kväll kom jag på att det inte var läge att hälla i sig tre stooora koppar kaffe eftersom jag har tillräckligt svårt att somna ändå, så de två som jag avstod sparade jag i kylen under natten. Nu i morse tog jag och krossade isbitar, och hällde i mjölk och en sockerbit, och vips hade man en svalkande kaffedrink! Jättegott nu när värmen ligger över oss som ett hett duntäcke!  

Mitt förra hem ..

slussen

Innan jag träffade Emil huserade jag i min farmors hus i Slussen här på Orust. Då hade man denna underbara utsikt från köksfönstret och från övriga tomten.  (Bron man ser lite i horisonten är den "nya" Uddevallabron) Det var en så avkopplande utsikt, man kände havets härliga doft och såg alla båtar som kom in i viken. Underbart att bara ha ett par hundra meter för att ta ett dopp!
Där nere ligger vår sjöbod, och hit åker jag nu när jag vill bada, trots att det finns härliga badställen mycket närmare, men det är där man känner sig hemma! 
Här ligger också Slussens Pensionat med många härliga artister under sommarhalvåret, och god mat med! Häromdagen hörde vi Uno Svenningsson repa inför kvällens uppträdande. Mysigt!

MIn sommar-OAS! =)

sb
sb2

Här är mitt favvo-ställe sommartid... Sol & Bad, vågskvalp, och salt hav. MMM I LOVE!
Rubonsen som är med här, blommor och så är Cherry Artes nya. Kan säga att de är superbra, lätta att använda och jättebra kvalitet . Ett litet tips bara ;-)

Nu är det dags att fixa lite här i huset, ha det gott!
**Kram  **

Min BI-hobby!

Är en bihobby som funkar så bra med just scrappandet- just det- fotografering!
Sist vi var hos mamma tog självklart batteriet slut, men några goa bilder blev det:
bi
blomma


Härlig sommardag!!

Snart ska det åkas till Sjöboa för att badas med Bettan. Ska bli härligt!!
Satt och laddade upp fredagens foton igår, och Emil gjorde en "repris" när vi var ute hos mamma samma dag,  Kurre fick de av mig förra året i augusti, :
kurreliten2005-07-03kurre stor2006-07-14
Lite skillnad på storleken va!!
Kurre är verkligen världens goaste katt, han är så cool, har superlång svans man inte kan motstå att dra lite i, och är superhäftig när han tar sats och kastar sig över Teddan (hunden)! Man får många goa skratt!!




NU Är butiken UPPDATERAD!!

Äntligen funkade Azalea som det skulle och Rub-Ons & papper från Cherry Arte ligger under Nytt-> v.29 samt under  Mönstrade papper, Cherry Arte & Rubons.'

Jag gillar dem jättemycket! Har använt rub-onsen och de är riktigt stadiga och sitter jättefint på underlaget. Märkte att de blev jättefina på foton, inga fula kanter!


CHERRY ARTE-ERBJUDANDE JUST NU:  6 valfria papper samt 1 valfritt Rubon- ark  65:- ,  Ord. 77:-
               Eller                    12 valfria papper och 2  valfria    rubon- ark   129:-,   ord.  154:-                         


Samt PRIMA Got Flowers  4 flaskor för  229:-.


Testa får ni se! ;-)


Scrappat lite till.. =)

Klaralo
Vad svårt det var att få det gulligt!! Bebissidor har man ju inte övat på ännu! Använde Cherry Artes Angel-serie till denna lilla sessa.

Vad beträffar gårdagens layout tycker jag att ditt förslag Tina var Toppen!! 
Skall sätta mig att skriva lite senare! Tack för uppslaget! ;-)






I need some help!!!!

maria

Började scrappa denna i fredags kväll,  Paisley-grejorna och det vinröda pappret är från Cherry Artes nya serie East of India. Härliga färger, här har scannern sabbat lite!

OK Hjälp var det!! Jag behöver hjälp med vad jag ska skriva!  Först tänkte jag ha den klassiska "Bakom mina solglasögon" Men sedan blev det ett M som "hoppade" på... Då tänkte jag skriva ner lite egenskaper om mig, men då kom jag inte på några heller..

Nån vänlig själ som har ett tips på vad jag ska skriva/ göra?

Och så fixar jag maten så länge, och kanske kommer på en lösning!  



Härlig Dag!

Solen skiner ( fast vi har dumma, fula träd som dabbar ifall man vill sola på altanen efter kl.16..), det är varmt & härligt!!
Jag har jobbat idag, fast bara mellan 11-15, så det var inte speciellt ansträngande!
Skulle lagt in de nya härliga papprena från Cherry Arte nu, men Azalea ligegr nere så det går inte att komma in i butiken, så det får väl vänta... 
Det ska grillas lite kött och avnjutas med tzatziki & klyftpotatis och lite grönt om den stund, när Emil kommer hem från tomten ( inte han med julklappsäcken alltså!).
Brorsan och hans tjej ringde just och sa att de tittar förbi en sväng, så jag får väl ta av mig bikinin och sätta på mig nåt mer anständigt.

Och jag som tänkt att sätta mig och scrappa lite.... Men det får väl bli tidigt i morgon innan jag åker till stranden i såfall!

Ha det gott, hoppas ni njuter av sommaren!

JAG VILL BARA GÅ HEM MED DIG LASSE!!! Och lite fjortisfasoner =)

lassr

Lyrisk var ordet när vi åkte hem från konserten igår....  Det var grymt bra faktiskt!  (Det hade jag i och försig väntat mig också, men såg i tidningen att han fått 2 getingar på nån spelning och kallats " Lundell-kopia" etc. Så man undrade ju om han legat av sig den käre Lasse. .. Kritiken tycker jag var oförtjänt! )  

Vi började kvällen med en god middag på Butler´s- för vi hittade ingen  libanesrestaurang, Tina!! Det smakade bra, Bettan ölade lite medan jag drack cola. Kom nämligen ihåg sen förra året att de enbart hade öl till försäljning på konsertområdet- riktigt kass- och misstänkte att det kunde vara lika illa nu med- och det var det ....   
Christian Kjellvander var förband,  och det var riktigt mysigt och bra. Vi tycker att det är lite sån musik man lyssnar på utan att "höra "den, den är väldigt behaglig, men man tänker inte på den så mycket. Var det elakt att säga så?

Sedan 20,45 smätter Lasse ut på Scen och jublet är öronbedövande!
Underbara rösterna från Idde Schulz & Anna Stadling fick mig att rysa...  Konserten var suverän- trots att de inte spelade "Kom änglar"  & "Över gränsen"  som vi ville höra, men man kan inte få allt!
När de vart inne för tredje gången, började allt monteras ner, men vi stod kvar ganska nära scenen. 

OCH DET VAR DÅ DET BLEV FJORTISVARNING PÅ DET HELA!!!!
Ett par tjejer började skriva på Josef som spelade bas/ gitarr och han kom dit och hälsade, där står även jag och Bettan o fånglor lite nervöst- så kommer Lasse in!!  Efter en del knöing fick vi varsin autograf på våra biljetter! Kändes pinsamt, men roligt och ska SCRAPPAS!!

På hemvägen lättade jag mitt hjärta för Bettan, och erkände att jag var lite kär i Lars igen... Det var ju så längesedan vi sågs,  men nu vaknade mina känslor till liv igen ;-) För att vakna till liv nästa sommar igen kanske?!autoBILDBEVISET



Min hemliga "Syster"

cissi
På midsommarafton lekte Emil med sin nya kamera, och tog lite retrobilder på mig & Cissi när vi var på fest hemma hos dem.
Vi har vart vänner sedan de hade sommarstuga nära mitt barndomshem "förr i tiden". Vi var väl ca 6 år när vi började "leka" och sedan blev det mycket hästar, sol & bad och annat skoj under tonåren ** saknar den tiden lite***    Allt var så enkelt då!
Sedan har vi hållt ihop ialla år och är och kommer alltid att vara väldigt när vänner.

Vi varhos ett medium för ett par år sedan, hon sa att vi hade vart systrar i ett tidigare liv i England på 1700-talet. Vi hade växt upp på ett gods på landet och var väldigt välbärgade, det var vackra klänningar, hästdroskor och baler! Jag var storasystern =) Jag kan riktigt se det framför mig....  Kanske det är därför man har en passion för hästar & Storbritannien- trots att jag bara varit på Irland.... ?

Därav texten, och titeln Soul Mates!  Love you darling! 


I morgon kommer....

nya papper från cherry att hamna i butiken.

UPS ringde just och sa denna glädjande nyhet =)

Så håll utkik hos
collage

Http://shop.collagescrapbooks.se  imorgon!!


Ny ledig dag = FULT väder....

Är det inte underligt, vi har haft superfin väder, riktig badsommar ett litet tag, sedan glömde nog vädergudarna bort hur man gör för nu är det bara halvdant och fult mest hela tiden. Och jag som vill sola & bada- fast det är jag nog inte ensam om!

I eftermiddag ska jag &  Betty Boop åka till Trollhättan. Varför? Ja det kan ju undra!! Jo för att vi ska lyssna på denna sjöngsjungande man: Lars Winnerbäck  Ska bli så kul, var i Lysekil förra sommaren och det var lasse Toppen! Han är grym =) Hoppas att det blir uppehåll iallafall...

AUKTIONSFYND?!


Igår var vi på AUKTION/ Loppis på Stenshult. Mycket skräp som det brukar vara på Loppis, men några fina "piece of furniture", missade att bjuda på en gammal fin byrå som gick för en hundring-retligt- men det mest retliga var när Emil ville åka hem, och jag bara skulle kolla hur det låg till med en tavla jag fastnat för- hade vart SÅ cool att ha i vårt nya kök i huset, riktigt retrocool, och kunnat bli supersnygg om jag ramat om den..- i vilket fall som helst frågade jag vad den kostade, Jo 30:-, Perfekt! Så skulle gubben ta en stege och ta ner den, och under tiden pågick auktionen för fullt. Då kom han tillbaka UTAN tavla- den skulle de auktionera ut!!! Va!! Och medan han sa detta till mig-i folksorlet hör man inte så bra vad auktionsförättaren säger- så det var bud samtidigt- detn gick för 300:- och jag hann inte bjuda... Fast 30 lät bättre ändå..

Så det blev till att åka utan tavla, men Emil hittade en vit bandspelare / radio från typ 87 som han ska ha i jobbet. Han köpte en dyr "med helt oslagbart ljud" enligt försäljaren som visade sig vara helt kass, och när han väl hemma testade denna 20-kronorsradio tog den in kanslerna SÅ mycket bättre än 1200-kronors radion. Så det var ju ett bra köp!

Jag köpte tyvärr inget utom fika, men vet ni?!!
 Vi pratade med pappas kusin, och hon har en liten Valborg som vill flytta! En liten kattflicka, mest vit, och med lite färgade partier och lite luddig. Såg en liten bild och hon var SÅÅÅ SÖÖÖT! ( som alla kattungar...) 
Emil kunde tänka sig att ha en tredje katt- här huserar ju redan SONJA & SOLVEIG, men jag tror att de får vänja sig vid lite sällskap.
Känns så trist tycker jag, att inte ha nån kisse som är präglad på mig, och hur jag vill att en katt ska vara!
Visst är S&S goa, men verkligen speciella- och det kan man tolka hur man vill!

Ska iallafall ringa Eva idag o se om man kan komma o kolla på Lilla Valborg!
prastkrage


Framkallade bilder igår...

appel
Blandannat detta kort på ett blommande äppleträd(?) för två månader sedan. Och en massa andra kort, från maj och framåt. Det har liksom inte blivit av innan, jobbat mycket och så tar det en stund att knappa in, ändra & greja. Jag brukar alltid göra på en sån där framkallningsautomat-

MEN JAG TÄNKER NOG SLUTA MED DET!!!!

Igår hände det nämligen för andra gången en liknande händelse, och man blir bara trött på teknikens under!!!
Jag hade en CD och två minneskort med mig. Började att välja ut bilder från CD:n, det blev 53 st. På två av bilderna säger apparaten ifrån att den valda bildstorleken kan bli grynig- tror att jag råkad få till några bilder med rätt låg upplösning för ett tag sedan..- så "smarta" jag tänker att då tar jag dem i 9*13 istället så märks nog inte det... Fine, fortsätter med minneskorten & en forstoring på äppleblomen ovan, och går fram för att betala.
-Ähm, säger expediten, apparaten klarar inte två olika format, då försvinner hela beställningen...

F-N vad irriterande!!!!! Speciellt när man sticker iväg från jobbet och har stått och fixat & trixat med dessa bilder en bra stund! Vissa var lite mörka så dem ljusade jag upp osv.
Jaja, det blev några kort iallafall. Får väl se om jag orkar pilla med det idag kanske?
Det är ju så himla kul med NYA kort!  Även om det är lite jobbigt att korthögarna växer fruktansvärt  mycket hela tiden men ändå! Kort sprider oftast en så glädje!
*****************************************************************************************************************

Apropå kort- idag är det den 12/7. Jag har vetat hur länge som helst, ja jag visste det förra året och har länge planerat att göra ett album till min Farmor på hennes 75-års dag.
Det är ju bara det att det är TRE dagar kvar....till den 15/7 ....
Fotona jag tänkt att använda sitter fortfarande i album som jag lånade av henne för över 2 år sedan, de ligger överst i min bokhylla här inne... Problemet var att de är fastlimmade i sina album, och att jag ännu inte scannat in dem och skrivit ut/ framkallat dem... Dumma mig!! Det som hade vart en så bra present, som jag tror att hon hade uppskattat. Korten från 40-talet är faktiskt hyfsat fina ännu- fast det är kanske värre med färgkort från senare år.
Pappa mumla nåt om att hon skulle till Malmö, till sin bror, över helgen- hoppas verkligen det! Då har jag några dagar till godo att förbereda mig på!
Allt handlar ju egentligen om att få tummen ur....

******************************************************************************************************************
 
Jaha, här sitter man o gäspar på morgonkvisten. G::Ä:: S:::P::..... Så himla trött. Ögonen är ihoplimmade på mig varje morgon. Emil terrar mig för att få mig att stiga ur sängen innan han åker till jobbet. Ibland funkar det- ibland inte lika bra- fast jag har blivit mycket bättre på att komma upp. Om man bara inte var så trött jämt!
Undrar om det beror på att jag hååller på att få tänder?!  För det växer just nu lite extra i ena nedre delen av min mun- jäkla visdomständer!!  Jag kan förstå att barn blir lite griniga när de får tänder, det gör ju så ont! Jag har lagt samman ett + två, för alltid i samband med tanduppkomning på mig , blir jag extra trött och lite labil i humöret. Hoppas de är klara snart!


Näpp, nu har det blitt dags för lite frulle och en dusch- sedan iväg till jobbet !
Hoppas jag kan sluta tidigare idag, kl.18.00 är nämligen dags för sommarens årliga Auktion & loppis  i9 hembygden. Så kul att se vad som finns och träffa bygdens folk =)
Dags att vässa armbågarna så att man tar sig fram i crowden!

Bye, bye & ha en skön julidag!


Barn är så roliga..

Underligt att man lånar andras barn hela tiden.. **Fniss** Det har helt enkelt blivit många kort på Max & Olivia, det sista året, trots att vi inte ses så himla ofta. Kan de bero på deras så självklara sätt att låta sig fotograferas? 
Igår var Olivia så rolig när hon berättade om en reklaminspelning hon var med i, det var för Danone- fransk Youghurt.  Frågade om hon hade fått smaka, men det hade tydligen vart så enkelt att hon bara behövde hålla "den". Hon har vart med i tidningen Mama flera gånger och lite andra småuppdrag. Så kul att hon bara ÄÄÄÄlskar kameror och att vara i fokus! Hoppas att det hänger i =)

Annat än man själv- helst skulle man ha mamma på en armlängds avstånd eller iallafall skulle hon vara med när man hälsade på kompisar. Detta var när jag var riktigt liten-  fast jag har inte blitt nån "showapa" på äldre dar heller. Kommer nog alltid vara en "fegis". När mamma & de hade hyrt kajaker i förra veckan och paddlat runt, ville jag för säkerhets skull veta EXAKT hur det går till:
-Jamen visar han hur man gör då, om man aldrig testat innan?
 -Ja, sa mamma han går igenom lite snabbt. 
- Men man behöver inte snurra runt ett varv medan han ser på eller? frågar jag lite ängsligt..
- Nej det behöver man VERKLIGEN INTE!! sa mamma och tittade på mig samtidigt som hon brast i garv.

Det är så typiskt mig, att vara förberedd på vad som KAN hända, vill alltid veta det. Sedan inte sagt att jag är så jäkla bra på att Förbereda mig... För det kan jag slarva rejält med. Men att vara beredd på vad som KAN hända är en annan sak!!
*******************************************************************************************************************
Med på det Malmstenska hållet börjas det i tid- lilla Klara som är 8 veckor nu, var med i en TV-inspelning nyligen som ska gå i Bolibompa tydligen! Ska bli så kul- fast hon hörs väl mest skulle jag tro?!

Fick frågan för andra gången på en vecka igår, om jag har "en bebis i magen".. Som TUR är var det av "rätt" personer- annars kan man ju lätt ta åt sig på fel sätt... 
Denna gången var det Max, 3,5 år som undrade om jag höll på att "grädda" (eller ja så sa ju han inte men ni fattar väl det).  Förra helgen var det Olivia, 5 år som ställde frågan.  Den gången var jag snabb att fråga om hon tyckte det såg så ut? Nej, men hon bara undrade. Och när man säger "nä" så är det liksom bra med det.  Kanske inte så konstigt ändå att de undrar- eftersom deras mamma just haft en bebis i magen?! Och säg nu inget annat!!!!

Fast lite bebissjuk är man ju, och idag, då, då ska jag hålla lilla Klara-sessan. Med betoning på lilla. Hoppas att hon är på bättre humör idag!
*******************************************************************************************************************

Nu är det verkligen dags att stoppa i sig lite mat, ännu en dag då jag bara druckit kaffe & rökt & käkat godis- istället för att ätit en ordentlig frukost och gjort lunch för en stund sedan. Ooopsidoopsie  =/
Passar på att käka en något sen brunch- för kl.17 åker vi mot Uddevalla.
På återseende!

PS:  På tal om bebisar, Ungar & barn-  Pratade med Cissi förut- och hon berättade att Pussel, hennes Jack Russell är dräktig- ääääntligen! Så i början av augusti kommer det ungar!! Ska bli så kuuul=) Hennes första kull, tur att det tog sig, för Cissi hade inte tänkt att testa para henne nån mer gång, då hon är 5,5 år nu.DS.

 

Scrappat lite mer...

maxrutorcorsaoliviamaria

Istället för att plocka bort scrapgrejorna igårkväll, visste jag ju att jag skulle vara ensam hemma idag =)
Hittade fler kort som legat i högar och STÖRT mig, och beslöt mig för att slänga ihop sidor med dem.
Så här blev det: Den lilla röda blev jag inspirerad av Elisabeth P att göra- hon gjorde en om sin älskade bil på en träff för ett tag sedan. När jag sedan hittade detta 3 år gamla kort på min bil- fortfarande med navkapslar och blank i lacken- måste jag ju bara scrappa bilden för att komma ihåg hurt den HAR sett ut!!
Max-bilderna från i julas,  de på mig & Olivia är exakt ett år gamla. Skönt att ha detta gjort, för snart måste jag röja innan Emil hittar hem från jobbet..






Scrappat lite denna söndag !

broderbrodertva
Trots att jag var på fest igår var jag uppe tidigt idag och grejade.  Gjorde ett kort till Emils systerdotter, eftersom familjen skulle hälsa på Oss idag. En sån liten, liten sessa hon var Klara! Nu, 8 veckor gammal, var hon 52 cm lång! Jätte"smal" och så hade hon ont i magen trodde AK för hon skrek mest. Jag höll henne inte denna gång, men imorgon ska jag!  De blev så glada för nallen och kortet- det skulle de rama in sa de..Kul!

Sedan var vi på tomten och kollade, barnen var busiga & lekfulla och gosiga som vanligt när man ser dem!
Hämtade min bil som jag körde till festen igår em. och lagade mat väl hemma igen. Sedan satte jag mig o scrappade framför TV:n, det var ju fotbollsfinal!
Bilderna blev dessa 2 år gamla på brorsan när han skulle överträffa mig med att sitta kvar i fåtöljen jag vunnit. Snöpligt för honom gick det inte så bra!! Och snöpligt för mig- jag vann två värdelösa plastfåtöljer det inte ens gick att sitta i- när jag kunde vunnit ett slags gummibåt med motor för typ 70.000 spänn...
Och likadant när jag vann en morgonrock istället för en vedeldad badtunna i samma skede.... Fast jag har ju iallafall vunnit en TV & DVD en gång!! ;-) Den dagen var det rolig post!
Jaja, nog om detta!
Nu ska det röjas i vardagsrummet så det inte ser utsom häromdagen!
Godkväll! =)








Sådärja- lite bättre!!

garderobbordskrivbordHörnan

En lång svettig dag, mycket sorterande,  kurrande mage för jag glömt att äta, många vändor till källaren och en hel del klädvikande senare- så blev resultatet : Lättnavigerat, snubbelfritt och lite mer ordnat.
Såå skönt! Har haft ångest över detta stök sedan förra torsdagen då det liksom "bara" blev stökigt när jag skulle göra iordning inför scrapträffen....!
Emil blev såå nöjd med mig!! ( Typ som att jag aldrig städat förr- och så är det verkligen inte!)


Var en tur & hälsa på Emil & gänget när de murade en grund, lämnade foamstamps till Sofia, och handlade.  Sedan gjorde jag kycklingburgare- så himla goda!  God dressing, kycklingfilé, mozzarella, ruccolasallad & tomat emellan toast. Mmmm =)

Sedan delade vi en flarra rödtjut och gick över till grannen med en Whisky. Han avbröt lätt sin båtslipning och bjöd på kaffe, whisky och ett par timmars småprat. Trevligt Beary!

Idag åkte vi till Torp för emil ville till Biltema som öppnade i torsdags. Jag hittade ny musmatta, kopieringspapper  & lite nya CD-RWskivor som behövdes. Sedan köpte vi en ny stekpanna- och kollade upp hur den skulle skötas.
Emil fick en snärt på näsan- för JAG hade gjort rätt!! Yippey!!!

En visit i interiöraffären - och jag hittade världens sötaste & mjukaste Buskowskinalle med rosa T-shirt till Emils systers lilla Klara som är typ 7 vekor nu. Vi ska se henne första gången imorgon, ska bli roligt! I påskas hade AK en stor mage, men man hade ju ingen som helst aning om VEM som egentligen var där i! Så nu ska man snart få veta =)
Sedan blev en snabbtur på Panduro medan Emil tyckte att jag har ju allt det där hemma. Nä- det har jag ju inte alls, och titta är roligt. Med honom i släptag gick jag ur affären, och passade på att säga till expediterna att de borde ha en "killhörna" vid ingången så man kan få kika i lugn & ro. Vem vet- det kanske kommer? De fick sig ett litet skratt iallafall.
Sedan en maffig stor glass på en bänk och åka hem.

Sedan fick jag SMS om ifall jag skulle komma ikväll- fasiken- hade ju glömt av att det är lite reunion-fest som några gamla kompisar ordnat idag... 16,00- tidigt juh!  Typ 50 st kommer så det kan nog bli skoj! Bara det att jag hatar lekar.... får försöka stå ut med det då.
Men det är dags att studsa in i duschen och ta en snabbkopp kaffe - för jag är så satans trött- och skynda mig till Annelie så jag hinner i tid!!
Ha det gott!




Ros-Lo under städ-time

Rosor
Gjorde klart denna jag påbörjade igår INNAN jag städat undan alla scrapgrejor. Ser nu när jag scannat den att färgen på nedre delen blev skum OCH att jag missat att skriva på den.. Jaja, det kan jag ju alltid göra senare ikväll, måste ändå fixa med mina album. Ännu en röra att ta tag i .. Alla Lo:s på sista tiden ligger lösa i rollingväskan- undrar varför, för det har jag inget bra svar på. 
Näpp nu ska det städas igen!
See you =) 

OPERATION STORSTÄDNING påbörjas snart...


garderobbordethörnanskrivbordettskrivbordtva

**SKÄMS LITE**

Oj då, hur har det egentligen kunnat bli såhär?

Hade man inte vetat bättre skulle man ju tro att vi haft inbrott hemma.
Typ allt bohag (läs: kläder, tidningar och scrapsaker) är utrivet, slängt här & där och ser rent ut sagt -SHIT ut!!  Tog precis en fotorunda för att skrämma upp mig själv "lite"...  Ska fota NÄR jag är klar också , vilket kommer att dröja ett tag..
TUR att det regnat & är molnigt så att man inte lockas ut!

Jag erbjöd faktiskt Emil att göra iordning vid skrivbordet i sovrummet så jag kan sitta där och scrappa-istället för att inta HELA vardagsrumsbordet- men han tyckte inte det behövdes. Fast det klart- är man osocial innan- vad blir man inte när man sitter i ett annat rum- då kan man verkligen inte umgås!
Hrmm- nämen det kanske är dags att ta tag i Operation Beboeligt hem??! Så kanske jag kan återkomma idag med lite fräscha bilder? Håll tummarna!!

Cherry Arte Papper

ca rubonsCherry Arte Papper

En hel del av dessa mustiga & färgsprakande papper är på intågande i butiken tillsammans med några olika Rub-ons i svart & vitt. Ska bli så spännande att se dem i verkligheten! **Väntar otåligt**


Bad-vovve!!

mammaTeddan

I förrgår när jag var & badade på Rösselvik hade mamma med Teddy. Han var ju helt tokig den lilla snuffsen... Så fort vi närmade oss  "kanten" mellan berget & vattnet kom han sättande i full galopp och bjäfste. Tvekade lite, vänster-höger-vänster och pluffs rätt ner i plurret! Så simmade han en vända till oss, krafsade helst lite med klorna på en, och sedan upp och samma visa igen. En massa upprepningar skedde, sedan frös han och kröp ihop på handduken för att sola sig torr igen.  
Han ser ju för rolig ut-  när han är dyblöt finns ju vissa liknelser med en liten dränkt råtta =) 

Sedan sa mamma (som f.ö fick ta över Teddan när det inte funkade mella honom & min katt Smilla)
Det var allt tur att du kom till matte, Teddan.... Åh jaaaa lille vännen... TYP.

Those two are meant to B!   Visar kort på både mamma & vovven så kan man inte undgå att se likheten mellan dem- små men tuffa, lite gråblonda och så gosiga bägge två!   (även om det inte är så lätt för andra att se kanske..- jo storleken & hårfärgen då!)

Nog om Teddy och min mamma nu, nu ska jag jobba vidare! Bäst att hålla sig inomhus i denna värmen!
WISH NOT!!!!





Farmor

Farmor


Solig morgon!!

Hej där ute i sommarsolen !
Ännu en sån där dag när man är totalt O-motiverad att ta sig till jobbet....

Men  imorgon och tre dagar till är jag ledig så jag kan stå ut med det, hehe!

Här kommer iallafall en LO som jag gjorde om lite häromkvällen. Svängde till den första på nolltid på scrapträffen i lördags, och det syntes ju om man säger så...
Den skulle handla om tacksamhet, och till min Farmor **älskar, älskar**  har jag alltid känt en sån stor tacksamhet & glädje så det fick bli ett foto på henne och lite text. Nog om den gamla lo:n, här kommer den nya,  väldigt enkel men ändå!

Åh... tristess.... Usch!

tofflorsjöbodsview
Jag tror att jag blir tokig!!
Det fattar ju vem som helst att när det är typ 30 grader ute vill ju inte så många gå & shoppa....
Vi borde få dispens  att stänga affärerna nu!!!

Röksugen är jag, hungrig är jag med och hade hellre vart hemma och scrappat! *Tycker lite synd om mig själv, fniss*  Att det bara är idag och imorgon som jag ska jobba hjälps liksom inte nu!!! Sedan är det 4 dgr ledigt igen, jobba 2, ledig 2 dagar jobba en,  ledig 4 dagar, jobba2 osv..

Ooops!! Såg just mig själv i spegeln- hoppsan- solen tog visst igår! ;-) Lite röd är man allt. Har ju inte hunnit sola så mycket i år (ännu) så jag inväntar fortfarande den dära fräscha, bruna färgen! Den kommer nog tids nog =)

Låg vid vår sjöbod & njöt ett par timmar igår på dagen, åh så skönt!  Vattnet var varmt, solen stekte, Faster Ingela & två av kussarna var där, så det blev lite häst & kattprat! Alltid Mysig för man ses ju inte så överdrivet ofta precis. Fotade några bilder, ska lägga upp dem senare. Skönt att se tillbaka på när novemberregnet smattrar på rutorna och man huttrar i stugorna..

Scrappade en sida igår kväll, eller rättare sagt scrappade OM en sida.  Jag gjorde den snabbt & lätt på scrapträffen i lördags, och det syntes ju om man säger så! Nu är den fortfarande enkel, men bättre än innan! 

Japp- så var det dags att återgå till jobbet en stund- fick en liten leverens nu!  

Sådär ja!!

Nu ska jag testa och se hur detta blir!

På denna blogg kommer det  skrivas om sånt som händer mig, mestadels roligt hoppas jag!,  om scrapbooking, sånt som händer hos Collage Scrapbooks, ja- om livet som det  levs för tillfället!
 
Välkommen att läsa & lämna avtryck!!

Från en icke jobbsugen Maria - som "bara" har 8 timmar kvar på jobbet, medan solen steker ute... ;-)

RSS 2.0