Hemma med sjuk tjej

Thea är febrig och hängig. Trodde först att det var kindtänderna som spökade, men det är nog förkylning också. Skönt nog har vi lyckats pussla ihop det på jobbet så att vi är hemma idag & imorgon, så hoppas jag att hon har kryat på sig sedan lillan. I går var hon hos Mormor.

Nu har jag suttit vid datorn (Thea har ritat), scannade i helgens två sidor. Här kommer de:

Här skulle jag ju lagt en svart ram runt i PSP- om jag bara hade kommit ihåg hur man gjorde... Bakgrundspappret är Bazzill Dotted Swiss, ett vitt prickigt alltså, men det ser väldigt skumt ut i scanningen!



Och en pannkakstjej med sylt i hela nyllet =)

Nu är det dags att ta en "prommis" ner till brevlådan,  ta lite Apelsiiin (medicin) och äta lite mellanmål.
Ha det gott!

Söndag- sovmorgon

Ja gissa om det var skönt att sova tills man vaknade, och inte bli väckt en endaste gång?!
Anledningen till att detta lyckades var att Thea skulle " Fölla med Momo o Andess" när de var här och fikade i lördags.
Hon sa själv att hon skulle med, och tog sin snutte och skorna och ställde sig i hallen och väntade! Så himla sött!
Så det var bara för mamman att packa en väska till henne och se vad som hände. Inga problem, hon pussade och kramade mamma & pappa "Hejdå" och satt sedan i bilen och vinkade. När hon åkt  satt vi lite handfallna kvar- Jaha vad gör vi nu?! Lite ovant eftersom vi inte skulle ut på nåt! Matlagning & middag i lugn & ro tillsammans med E´s bror, och sedan blev det lite kortspel( för första gången på säkert 5 år!!) i stearinljusskenet. Och på söndag morgon vaknade vi av oss själva vi 9, såå skönt att få sova ut!  Och Thea hade haft det så bra hos momo, badat två gånger och myst med dem, och låg och sov så gott i soffan när jag hämtade henne igår.  Liten dam som tar egna initiativ!
Annars har helgen som vanligt gått snabbt.. Nu är det dags att åka till jobbet snart, lite  att fixa först bara !




Ha en bra start på veckan!

Lördagssysslor & Earth Hour

Idag har jag & Thea varit och handlat lite tyg, varit en snabbrunda på en loppis, hälsat på Gamma (min farmor=Gammelfarmor- därav namnet), tittat på får, lammungar & hästar, bytt "klädsel" i köket, sytt klart vimplarna till Theas rum, haft Mamma & Anders på besök och fikat, samt att Theas farbror är här.

Vi köpte en ny vaxduk till köket, har haft en genomskinlig duk på bordet ett tag, men den blänker så jobbigt, så nu bytte vi till en glad rödprickig! Eftersom gardinerna som hängde var ljungfärgade/ vinröda fick vi sätta upp de svarta som inte hängt uppe på läänge. Lite svårt hur man ska göra med en lång fönstervägg tycker jag men så här fick det bli:

Före:


Efter:




Här syns färgen bättre!
Hittade det lilla fatet på loppis i tisdags, en härlig färgklick =)
Nu laddar vi med levande ljus eftersom vi ska släcka ner alldeles strax- EARTH HOUR!
Här blir det umgås och kortspel i skenet från levande ljus! 
Du släcker väl ner du med?!

Hemma bäst

Igår efter jobbet kikade jag in som hastigast på en loppis, och hittade några gamla nothäften. I det ena fanns "Home sweet Home" text och jag blev lite inspirerad att scrappa en bild på vårt hus, även om det bara var ett par månader sen jag scrappade en liknande bild. Fick ingen riktig "balans" på det hela men jag orkar inte lägga nån tid på det! Mot nya bilder =)



Go´natt!

SCRAPEVENTET

Är det någon som ska dit??



För 3:e året i rad, 25 - 26 april, 2009
Var: Scandic Horisont, Helsingborg

Jag såg att sista anmälningsdagen är i morgon- och blev grymt sugen på att åka!! Det roligast hade ju så klart vart att göra sällskap med någon, så nu är jag nyfiken på om du ska dit!! Tjoa till i så fall!


Solig morgon

och jag kollar datorn en snabbis medan Thea provar mina halsband och ritar med sina kritor, mest på papper, men lite överallt. 
Det är snart dags att äta en liten frukost och göra oss iordning- varför går morgontimmarna så fort ?!
Ett litet smakprov på tygerna jag klipper i:


Visst ser de härligt våriga ut? Pasteller som ska in i Theas blå rum när de blir klara.
Ha en skön dag!

Härlig helg

är till ända och arbetsveckan är nästan i full gång.
Helgen har för min del gått i städandets och det socialas  "tecken", här har skrubbats och fejats, samt fikats och njutits ute i vårsolen, så underbart! Så har vi vart iväg på middag hos min mor & man på lördagkvällen, och haft flera besökare under söndagen. Inget scrappat, men lite sypyssel har påbörjats, som jag får visa när det blivit nåt att visa ;-)!


Liten glasstjej i solen (don´t mind the strange person in the right corner..)

Thea ska testa att cykla trehjuling, fast hon når inte riktigt ner ännu..


Det blir allt för denna gång för nu ska vi dressa oss och åka till dagis & jobb, önskar er en härlig dag!


 


Scrappat lite i kväll

eftersom det är Hockeybockeykväll så passade jag på, skönt att få stillat sitt pysselsinne lite!
Datum ska på den här, glömde kolla det först!



Och lite smarriga cupcakes från Theas 1-årskalas:



I övrigt var det min lediga dag idag, så jag och Thea har gjort en massa: Lämnat katt för tovklippning, varit på 1,5-års kontroll, hälsat på min farmor, handlat mat, hämtat katten igen, lagat middag, handlat tyg och busat med pappan etc.
Skönt att man ändå fått en massa gjort!

God natt!


 

Theas bokstäver

Jag skrev ut bokstäver för ett tag sedan som Emil fick den stora äran att såga ut. Flera ord är det, men det var nog ganska pilligt, så ett ord är färdigt, nu ska jag bara måla det!


Härligt med vårsolen som lyser in =)
Thea är så duktig på att prata, frågar man hur gammal hon är svarar hon : "Ett-o-ett-hallt" , det låter så gulligt!
Ha en bra dag ! 

JulLO och glatt överraskad

Igår var det hockeybockey för E= scrap för mig! Thea sov gott mellan 21-23, så då knåpade jag ihop en julsida under Grey´s Anatomy. Sedan vaknade T och var inte bra,hostade nonstop, för att plötsligt sluta 03.30 så att man äntligen fick sova... För att vakna lagom tidigt 6,45... Så jag var lite trött!!
Vi har vart lediga idag, och kört bil i snöstormen. Usch för snö nu när det ska bli vår!!
Här är förrästen LO:n:
  Det är en dubbel men det ser lite skevt ut..

Sedan på väg hem kom jag äntligen ihåg att stanna och köpa  svenska scraptidningen som jag glömt senaste veckan. Kom hem och satte igång med maten samtidigt som jag bläddrade igenom tidningen som hastigast, och blev så himla förvånad när Thea tittade på mig från sida 59!! Före jul fick jag äntligen tummen ur och testade att skicka in LO till  Scrapbooking MM, och den skulle komma med i maj/juninumret, det visste jag sen en tid tillbaka. Nu var det en liten bild på den sidan till "Scrapliften" september / oktober i höst. Skoj skoj eftersom jag inte visste om det! Är ganska nöjd med sidan, men inte med den skrivna texten, men det är ju lite sent att ändra nu eller hur..

Nu är det fix inför imorgon som gäller, då ska vi iväg tidigt på morgonen.
Ha det gott!




Helgen som gick

Tyvärr blidde det ingen mässa för min del, men man får väl se det från den ljusa sidan- nu kan jag ju shoppa för typ 300:- mer än om jag hade åkt dit (bensin+inträde) ! Men å andra sidan träffade jag ju inte några kända ansikten heller..

Tack för era gratulationer i förra inlägget, de värmer så gott!

Helgen ja, jo det har vart lite kalas och en massa umgås med olika släktingar och fikastunder, mysigt!

Jag har just scannat några sidor som gjordes i förra veckan samt ett kalaskort till Theas kompis.
Så här blev de:







Nu måste jag lämna plats för Emil, men ha det gott!

Vi ska bli fler!

Ja, om allt går som det ska, vilket man måste förutsätta att det gör, så blir vi fyra i familjen till sommaren!!

Det är så spännande! Thea ska alltså bli storasyster =) Just idag är hon 1,5 år, och när bebis anländer bör hon vara ganska exakt 22 månader.

Magen har antagit en viss kulform och det sparkas hejvilt därinne! Är för just ni imitten av vecka 23, och beräknat  födelsedatum på bebisen är 090706.   Eftersom datum är lite roligt, hade det vart kul om h*n vill komma den 5:e, för då får de små samma siffror i personnumrena fast i olika ordning- men å andra sidan är det kanske lätt att säga fel då?!
Vad det gäller graviditeten rusar veckorna på "mycket snabbare" nu än med Thea, man hinner inte riktigt vänta på samma sätt som första gången.  Nu går vi ju mot ljusare tider också, visst är det härligt! Det blir en spännande tid framöver! En till gosing att älska! Och man undrar ju SÅ vem det är som kommer till oss denna gång =)
 
Här var Thea nästan nyfödd, sept 07

********************************************************************************************************************************
Tänkte passa på att visa hyllan i TV-rummet, som jag möblerat om på. Thea var hos fotografen på grannön i för en dryg månad sedan,( för övrigt samma dam som fotade mig och lillebrorsan för massa år sedan) och nu är resultatet av alla bilder inramat och klart. Tycker att det blev underbart! Alla ansiktsuttryck som ÄR lillsnuffan på samma bild!
Se här:



*Gulle Thea*

Så, nu ska jag masa mig in till sovrummet och läsa lite, och vila upp mig inför morgondagens heldag på jobbet och inför mässbesöket på lördag. God natt!

Scrappat klart äntligen

Det blev några minuter vid bordet förut och lyckades får färdig "naan"sidan som legat på mitt bord i veckor och bara sett ful ut, mest för att jag inte hittat min QK-pincett! Den blev inte så bra nu heller- men den är borta från bordet =)



Och vår lilla gulliga blingtjej som lånade pynt från julgranen i julas =)



Så, nu väntar bingen!
God natt!

Redan Mars!

Det är måndag morgon  och jag tar en snabbis framför skärmen mellan dusch och frukost före det är dags att dra till dagis och jobbet.  Nu är man ju tillbaka i ekorrhjulet igen och det vill sig inte riktigt med tiden !
Inget färdigpysslat på länge- fast jag satte fast ett foto på papper igår iallafall... Men denna vecka ska jag ta tag i scrappandet igen för jag är så sugen på det!

Det är i alla fall kul att vara tillbaka på jobbet, dagarna 10-19 går fort, och jag hinner aldrig gå hem i tid, fast jag försöker bättra mig, eftersom jag dessutom har restid på en halvtimma, och det är skönt att kunna vara uppe en stund före läggdags.  Theaskruttan tycker om dagis och hittills har det gått jättebra vilket är så skönt!
Hon babblar och håller låda här hemma och vi har himla skoj! Just nu går pratet tex " Kolla här mamma!"  Thea bygga Lego"  "NEJ" och "Inte" eller "Thea nappen, mamma hämta". En del prat om tomten som "knackar dören" och "Snälla barnen" har det också vart när vi kollat på julfoton.  Ska scrappa lite om vår söta pratkvarn i veckan har jag tänkt mig.
På lördag ska jag försöka komma iväg på mässan och shoppa lite scrapgrejor och träffa bla Malin, det ser jag fram emot!

Nu är det dags att gå ner en våning och fixa frukost och annat, men nu ska jag snart blogga igen!

Ha det gott!



En liten suddig snuttebulle får avsluta detta inlägg!


RSS 2.0